Gezondheid

Hydrateren kun je leren! Het belang van goede hydratatie voor je lichaam en geest

Josine Mooij
Geschreven door Josine Mooij

Hoofdpijn, een vieze smaak in je mond, slechte concentratie, een grauwe huid, een verouderde huid, moe, hongerig en obstipatie. Zomaar wat voorbeelden van klachten die je kunt krijgen als jij je lichaam niet voldoende vocht geeft.

Als ik niet voldoende drink dan merk ik dit direct, ik krijg namelijk honger en ik krijg hoofdpijn. Maar ook mijn huid en energieniveau zijn stukken beter als ik goed hydrateer. Hoe ik gedurende de dag zorg voor voldoende hydratatie? Lees mee!

1 Fruit
In fruit zit enorm veel vocht. Zo bestaat een tomaat voor 95% uit water, een aardbei voor 90% en een komkommer voor 97%. Dus knabbel lekker aan een stuk fruit gedurende dag en krijg naast vocht ook nog eens andere belangrijke voedingsmiddelen binnen! Zelf eet ik sowieso 2 appels op een dag (PinkLady is momenteel mijn favoriete appel) en vaak vul ik dit aan met een stuk komkommer en een lekkere sappige sinaasappel.

2 Water met een smaakje
Nou heb ik zelf totaal geen moeite met het drinken van water. Ik heb een dopper die ik de hele dag door vul, maar mocht je water nou niets aan vinden dan kun je je water ook een stuk lekkerder maken! Een simpele oplossing om extra smaak aan je water toe te voegen is om er een stuk limoen of wat blaadjes munt aan toe te voegen. Maar het kan nog lekkerder:

Water met een takje rozemarijn en een stuk grapefruit is echt lekker. Of water met komkommer, limoen, munt en een scheutje agavesiroop.

Heerlijk verfrissend, water met grapefruit en rozemarijn

3 Kruidenthee
Vooral met dit koude weer drink ik heel wat koppen thee terwijl ik achter mijn computer zit te schrijven. Zelf vind ik kamille- en verse muntthee lekker. Kamillethee is niet alleen een dorstlesser, het werkt ook ontspannend, tegen menstruatiepijn en het kalmeert de darmen, meerdere vliegen in 1 klap dus.

4 Vochtinbrengende crème
Een goede crème is belangrijk om vocht aan je huid toe te voegen en om vocht vast te houden. Door je huid goed te hydrateren ga je huidveroudering tegen en blijft je huid langer stralend. Sinds een tijdje ben ik overgestapt naar producten voor mijn huid met zo min mogelijk ‘meuk’ erin.

Daarom ben ik ook zo’n fan van de producten van Dermalogica. Één van de best lopende producten van Dermalogica is al jaren de Skin Smoothing Cream. Deze crème zorgt 48 uur lang voor continue hydratatie en deze crème is vernieuwd. De Skin Smoothing Cream bevat de Active HydraMesh Techology™. Deze technologie werkt op moleculair niveau door als het ware een hydraterend net over de huid te leggen – dit helpt om vochtverlies te verminderen en de huid 48 uur lang te voorzien van continue hydratatie. Deze crème is heerlijk en je zult zien dat je huid echt een oppepper krijgt wanneer je deze crème gebruikt.

De Skin Smoothing Cream van Dermalogica

5 Zorg dat je altijd water bij je hebt
Zoals ik al zei: ik gebruik mijn dopper die ik de hele dag door vul en dit werkt! Zet je flesje water naast je computer op je bureau en dwing jezelf om hier regelmatig een slok uit te nemen. Als ik op pad ga en ik heb alleen mijn handtas bij me dan neem ik een kleiner flesje mee die in mijn tasje past en die ik onderweg kan vullen. En mocht je nou echt niet naar die fles grijpen, installeer dan een water-app op je telefoon. Die herinnert je eraan dat het tijd is om weer water te drinken.

Dus zorg goed voor jezelf en hydrateer! Je lichaam, geest en huid zullen je dankbaar zijn!

Kijk voor meer informatie over de Skin Smoothing Cream of andere producten van Dermalogica op Dermalogica.nl

Over de schrijver

Josine Mooij

Josine Mooij

Op Herhealth.nl wil ik je inspireren om in balans te blijven. Want we hebben het allemaal druk en moeten veel van onszelf. Daarom vind je hier artikelen die je kunnen helpen om wat meer balans te vinden in alle aspecten van je leven.