Geluk

5 dingen die mensen die nep zijn doen

5 dingen die mensen die nep zijn doen

1 Ze lachen altijd
Sommige mensen hebben altijd een lach op hun gezicht – zelfs op momenten dat het eigenlijk niet meer gepast is. Een lach van iemand geeft je vaak een warm en kalmerend gevoel. Behalve als deze lach niet oprecht is, een lach die doet alsof alles geweldig is. Een lach die zegt: “Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik met mensen om moet gaan” of “Ik lach nu in je gezicht, maar eigenlijk heb ik een bloedhekel aan je.” Je hoeft niet altijd te lachen, mensen die zichzelf zijn lachen niet altijd. Ze uiten hun gevoelens en soms zijn dit gevoelens van blijdschap en soms niet en dat is prima!

2 Ze geven een sneer verpakt in een compliment
“Je appartement is echt leuk, het is zo schattig en klein!”
“Leuke jurk, knap dat jij dit gewoon draagt met jouw postuur.”
“Wil je dat echt gaan doen? Wat schattig.”

Oprechte mensen geven je eerlijk hun mening en geven je een oprecht compliment. Mensen die nep zijn geven je een sneer verpakt in een compliment met de mededeling dat je niet goed genoeg bent. Mensen die nep zijn, zijn altijd de eerste die jou het gevoel geven dat je minder bent. Waarschijnlijk omdat ze zelf het gevoel dat ze minder zijn en dit proberen ze met hun neppe houding te verbloemen.

3 Je hebt geen idee wie ze werkelijk zijn of wat ze werkelijk denken
Je zit al een tijdje met iemand te kletsen en opeens dringt het tot je door dat jij alles over jezelf hebt verteld, maar dat je nog niets over de ander weet. Of je kent iemand al een tijdje, maar omdat deze persoon altijd precies lijkt te zeggen wat jij wilt horen heb je eigenlijk geen idee wat er werkelijk in hem of haar omgaat. En dat is eigenlijk hartstikke irritant! Laat een keer het achterste van je tong zien! Wees wie je bent! En verschuil je niet achter een houding of masker wat je hebt opgezet.

4 Ze roddelen over iedereen
Tja roddelen, het is een dingetje. Soms is het best lekker om even een flinke roddelsessie met je vriendinnen te houden. En dat mag best af en toe, maar sommige mensen houden van roddelen, ze doen niets liever dan iedereen zwart maken. Als iemand een fout heeft gemaakt dan wordt dit breed uitgemeten en wordt iemand achter zijn rug om uitgelachen. Als ze iemand maar naar beneden kunnen halen zodat ze zich er zelf beter door voelen. Maar als ze deze zelfde persoon dan weer in het echt zien, doen ze poeslief. Super nep dus!

-> Waarom empathische mensen dichtklappen bij mensen die nep zijn

5 Ze geven je een rot gevoel
Soms kun je je vinger er niet op leggen, maar je krijgt gewoon een rot gevoel bij deze persoon. Ze geven iedereen die ze net hebben leren kennen het gevoel dat ze hun nieuwe beste vriend zijn, ze doen te hard hun best, zijn te aanwezig en zijn duidelijk niet zichzelf. En je weet ook niet waarom ze met je praten, vinden ze je aardig? Of is er gewoon even niemand anders in de buurt? Willen ze iets van je? Of zijn ze gewoon mega onzeker en is deze bravoure één grote act. Maar één ding is duidelijk, jij krijgt er geen prettig gevoel bij. En laat dat dan ook direct een les voor onszelf zijn: laten wij gewoon onszelf blijven. We hoeven niet altijd te glimlachen, complimenten uit te delen die we niet menen en ondertussen achter mensen hun rug om iets anders te zeggen. Laten wij lekker echt blijven en ver weg blijven van mensen die fake zijn en die de energie uit ons trekken.