Geluk

Lees dit tijdens de momenten dat je het zwaar hebt

Lees dit tijdens de momenten dat je het zwaar hebt

Lees dit als je het zwaar hebt, wanneer je het gevoel hebt dat je verslagen bent, dat je gebroken bent. Lees dit wanneer het voelt alsof alles in 1000 stukjes uit elkaar is gebarsten. Lees dit als alles donker en zwaar voelt. Lees dit en adem diep in en uit, want ja: dit is pijnlijk en het lijkt hopeloos, maar het is zelden hopeloos. De ergste oorlogen worden vaak alleen in je eigen hoofd gevoerd. 

Helen kent geen tijdlijn, geen deadline en er is geen concrete kant en klaar oplossing voor iedereen. Jezelf dwingen om je beter te voelen of om jouw proces te vergelijken met dit van anderen brengt je zelfs verder van jouw heel proces af. Soms voel jij je sterker door stilte of juist gesproken woorden. Soms is het het lef om naar buiten te gaan. En soms is de beste manier om jezelf te helen te weten dat niet alles geheeld kan worden, maar dat ze geaccepteerd of veranderd dienen te worden. Er zijn geen snelle oplossingen, alleen langzame bewegingen in een dans die altijd zal duren. 

Maar het ervaren van overweldigende pijn betekent niet dat je stil moet staan. Want ook nu kun je nieuwe gedachtes toelaten, nieuwe herinneren maken, want pijn kan kan ook een transformatie zijn. Het kan ervoor zorgen dat je alle kleine dingen waardeert waar je eerder niet over nadacht. Het kan ervoor zorgen dat je dingen niet meer voor lief neemt. Soms laat pijn je inzien dat je nog veel andere dingen hebt om dankbaar voor te zijn.

De ergste momenten in je leven kunnen oneerlijk, maar ook als een openbaring voelen. Het kan een samensmelting zijn van doorbraken en breakdowns en van verdriet en soms een lach. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

Maak je geen zorgen over het feit dat je niet meer naar je bestemming of doelen toe kan rennen of dat je onderweg bent om in het grote onbekende te vallen. Maak je geen zorgen als je niet bent waar je wilt zijn of als omstandigheden waar je geen controle over hebt je het gevoel geven dat je alle controle bent verloren. 

Maak je geen zorgen als je het gevoel hebt dat je alles hebt wat je ooit wilde en je nu zo bang bent om alles kwijt te raken. Verlies niet jouw vertrouwen als je ergste nachtmerries waarheid zijn geworden of als iemand probeert om jouw dromen te vermorzelen – grote dromen kunnen nooit worden vernietigd door zielige mensen die nooit moedig genoeg zijn geweest om hun eigen dromen na te jagen. 

Verandering is niet altijd mooi, makkelijk of leuk. Soms komt verandering langzaam en soms dendert het je leven in door een onverwachte gebeurtenis. En zelfs de mooiste veranderingen zijn pijnlijk tijdens de momenten dat we ze beleven. Maar wees gerust, want op een dag zul je zien dat je door je ervaringen niet alleen wijsheid hebt vergaard: je zult je ook oprecht gelukkig voelen. Geef daarom nu niet op, want er komen weer mooie tijden aan. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?