Bewegen Gezondheid

3 motiverende tips om het sporten nu echt eens vol te houden

3 manieren om sporten nu wel een keer vol te houden!
Logo Her Health
Geschreven door Redactie
 Je wilt graag sporten maar mist de motivatie om dit vol te houden? Wellicht kunnen deze 3 tips je helpen om niet alleen de drempel over te stappen om daadwerkelijk te gaan sporten maar het dit keer ook echt voor langere tijd vol te houden én er ook nog eens plezier aan te beleven!

1. Ga samen sporten.
Je sportbuddie is voortaan jouw stok achter de deur wanneer je weer eens veel te lekker op de bank ligt en eigenlijk niet meer wilt gaan. Je zegt immers minder gemakkelijk af wanneer je hebt afgesproken om samen te sporten. Als je zelf niet zo gemotiveerd bent om te sporten of als je sporten gewoonweg niet zo leuk vind dan kan het helpen om samen te trainen. Met een gezellig praatje, een glimlach en een duwtje/steuntje in de rug tijdens je training is het een stuk plezieriger in die gym die je eigenlijk zo stom vond!

2. Probeer nieuwe sporten en vormen van beweging!
Niets is dodelijker voor je motivatie dan standaard activiteiten en altijd op eenzelfde manier trainen. Misschien herken je het wel. Je schrijft je in bij een sportschool, laat een schema maken en werkt vervolgens keer op keer ditzelfde schema af. De uitdaging die je in het begin zag in dit schema neemt keer op keer meer af en een paar maanden later heb je al geen zin meer om te sporten. Dus ga eens op ontdekking. Er zijn zoveel verschillende toffe nieuwe vormen van sporten. Check bijvoorbeeld mijn artikel over Bungee Superfly
3. Stel jezelf een doel en trakteer jezelf wanneer je dit doel of tussendoelen bereikt.
Wanneer je jezelf iets oplegt kun je jezelf namelijk beter stimuleren er echt weer voor te gaan. En als er dan ook nog een beloning op je wacht voor het aanpakken van die overtollige kilo’s en/of het sterker maken van je lichaam dan is dat natuurlijk helemaal een extra stimulans. Formuleer je doelen op papier of digitaal om ze extra concreet te maken. Stel jezelf bijvoorbeeld tot doel om in 10 weken een 5 km te kunnen lopen zonder rust. Ik heb een hardloopschema gemaakt voor beginners welke je op weg kan helpen.Dus, weg met al die excuses en smoesjes, stel jezelf een doel, trommel je vrienden op hetzelfde te doen en get fit while trying something new!
Suzanne Brummel

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie