Gezond gewicht

Barbecueën als je aan de lijn bent? Handige tips!

Het mooie weer komt er aan en wat is er gezelliger dan met warme dagen te barbecueën? Alleen is het zo dat een barbecue vaak niet zo goed voor de lijn is. Maar dit heeft helemaal niet zo te zijn! Je kunt namelijk ook prima barbecueën zonder dat jij je vol eet met stokbroden, te veel vlees en sausjes.

Stokbrood
Jezelf vol eten met stokbrood met allerlei smeersels is aanlokkelijk, maar zonde van je eetlust en je dieet. Pak het daarom anders aan en zet het stokbrood (kies voor de spelt versie) pas op tafel als je gaat eten. Op een houtje bijten tot het eten klaar is, is natuurlijk ook niet zo gezellig, dus kies een alternatief. 

Kies bijvoorbeeld voor watermeloen, olijven of witlofschuitjes met verschillende vullingen. Daarnaast kun je een lekkere fruitsalade maken, altijd lekker en fris. 

Vlees
Je kunt ervoor kiezen om bij de supermarkt veel vlees te kopen om dit achter elkaar op te eten. Maar wat nou als je er echt een feestje van maakt? Kies voor goede kwaliteit bbq vlees. Een goed stuk vlees waar je echt van kunt genieten en wat goed klaargemaakt is. In plaats van dat iedereen zich vol propt met zo veel mogelijk vlees wat al dagen in de supermarkt ligt. Beter voor je lijf en het milieu! 

Groente
Als je kiest voor een goed stuk vlees kun je er ook lekkere groentes bij maken die je bereidt op de barbecue. Borrelen met je visite terwijl je ondertussen de lekkerste groente gerechten op de barbecue maakt, leuk, lekker en gezond! Er zijn online genoeg lekkere groente recepten te vinden voor de barbecue.

Vis
Je kunt natuurlijk ook vis gebruiken op de barbecue. Kijk ook eens naar rookplankjes, deze zijn ideaal voor de bereiding van vis op de barbecue. Maar je kunt ze ook voor je vleesgerechten gebruiken, geeft net even dat extra!

Drank
Hoewel een glaasje rosé of een koud pilsje natuurlijk lekker zijn bij de barbecue kun je de alcohol ook prima achterwege laten. Maak van te voren een lekkere limonade met limoen of citroen of zoek online wat recepten van mocktails op, lekker en succes verzekerd! 

Barbecueën is leuk en hoe fijn is het dat het je je na afloopt niet te vol en (voor je gevoel) een paar kilo zwaarder voelt. Bbq eens op een andere manier, het is misschien even wennen, maar het is eigenlijk stukken lekkerder!