Geluk

Probeer de feestdagen eens niets te doen: het is super voor je mentale gezondheid

De voor jouw sterrenbeeld beste manieren om je dag te starten

Dingen doen tijdens de feestdagen – zelfs de leuke dingen – kost tijd en energie. De feestdagen leiden er soms zelfs toe dat daarna eigenlijk vooral aan vakantie toe bent.. Want je vliegt van het ene feestje naar het andere, terwijl je ondertussen zelf ook nog een 5 gangen maal in elkaar probeert te zetten.

Één hele dag niets doen is daarom essentieel voor het hebben van relaxte feestdagen waar je lichaam en geest van bij kunnen komen. Maar er zijn meer redenen waarom niets doen tijdens de feestdagen goed is voor je mentale gezondheid.

Wat betekent ‘Niets doen’?
Een dag niets doen betekent dat jij jezelf alleen bezig hoeft te houden met eten en slapen. Dat is het. Het is aan jou of lezen, Facebook, series kijken onderdeel uitmaken van dit niets doen. Als ze je stress of een slecht gevoel geven dan horen ze in ieder geval niet bij je ‘niets doen’ dag!

Door niets te doen geef jij jezelf de tijd om je te realiseren hoe moe je bent of hoe laag je eigenlijk in je energie zit. Als je altijd maar doorgaat dan heb je niet eens tijd om te voelen of je lichaam aan rust toe is. Maar zodra je rust neemt dan kan het niets doen je kalmeren en je energie geven.

Hieronder vind je een korte lijst van fysieke en mentale voordelen van helemaal niets doen:

  • Een betere stemming
  • Een lagere hartslag
  • Het vult de voorraad zuurstof en glucose aan in het brein
  • Betere vertering

Onze geest heeft tijd nodig om onze beste ideeën uit te broeden en te verwerken. Door niets te doen is de kans veel groter dat je met een geweldig idee of oplossing komt. Dus eigenlijk is niets doen ook nog eens hartstikke productief! Daarnaast is het ook een goed moment om jezelf te leren kennen. Wanneer mensen niets doen en de tijd hebben om na te denken hebben ze ook de gelegenheid om naar zichzelf te kijken. Dit is de kans om van jezelf te leren wat jou gelukkig, opgelucht en ontspannen maakt. Misschien wordt je blij van het staren in de tuin, het maken van een wandeling, het luisteren naar een podcast of van lang uitslapen.

Onderdeel van ‘niets doen’ is ‘nee’ kunnen zeggen tegen anderen. Wanneer iemand je belt tijdens je ‘niets doen’ dag is het misschien beter om niet op te nemen. Jouw tijd is waardevol, dus spendeer soms wat tijd voor jezelf door jezelf een heerlijke dag van rust en niets doen te gunnen.

Veel plezier met niets doen de komende feestdagen!