Geluk

6 redenen waarom het tijd is om verder te gaan

6 redenen dat het tijd is om verder te gaan

Het gebeurt als jij groeit, je ontdekt langzaam wie je eigenlijk bent en wat je wilt en dan realiseer jij je dat er veranderingen zijn die je moet maken. Het leven wat je leefde past je niet langer, de mensen die je al heel lang kent zien dingen niet meer hetzelfde als jij. Dus koester jij alle mooie herinneringen, maar merk je dat je verder gaat..

Hieronder zie je 6 redenen dat het tijd is om verder te gaan..

1 Je leert van je verleden, maar je kunt niet in het verleden blijven leven. Soms ervaren we het heden niet bewust omdat we in het verleden overtuigingen hebben gecreëerd dat we nu niet zijn waar we zouden moeten zijn. Maar je bent nu precies waar je moet zijn om te komen waar je wilt zijn.

2 Sommige dingen moeten gewoon niet zo zijn. Niet alles uit je verleden past bij je toekomst. Voorkom dat je blijft hangen in iets wat al niet meer bestaat. Verder gaan betekent niet dat je de mooie dingen uit het verleden vergeet, het betekent dat je een positieve manier vindt om zonder deze dingen door te gaan in het heden.

3 Vasthouden aan pijn is jezelf misbruiken. Je verleden heeft je de wijsheid en kracht gegeven die je nu bezit. Dus vier je verleden en sta niet toe dat het je achtervolgt. Sluit vrede met jezelf en je verleden. Stop met focussen op oude problemen en dingen die je niet wilt in de toekomst. Hoe meer je eraan denkt hoe groter de kans is dat je deze dingen juist aantrekt, waardoor jij je eigen grooste vijand wordt.

4 Over sommige dingen heb je geen controle. Laat de dingen die je niet kunt controleren gebeuren. Wat als, in plaats van dat je zo hard je best doet om het leven op jouw manier te laten gebeuren, je besluit dat je het leven gewoon laat gebeuren. Soms is het enige wat je nodig hebt vertrouwen.

5  Het verleden verandert niet. Je kunt uren, dagen, weken, maanden en zelfs jaren piekeren over dingen die ooit zijn gebeurd. Of je kunt stoppen met denken over wat er had kunnen gebeuren en het verleden laten voor wat het is.

6 Er wachten nieuwe kansen op je. Niemand komt ongeschonden uit het leven. Iedereen verliest iemand waar hij van houdt, iets wat hij nodig heeft of iets waarvan hij dacht dat het meant to be was. Maar deze verliezen maken ons sterker en uiteindelijk zorgen ze voor nieuwe kansen. Omarm deze kansen en wees er klaar voor om iets beleven of iemand te ontmoeten wat je leven voorgoed verandert.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?