Geluk

Het beste advies van je leven?

Het beste advies van je leven?

The New York Times heeft een selectie gemaakt van het beste advies over het leven wat hun lezers ooit hebben gehad en dit zou ook zomaar één van de beste adviezen kunnen zijn wat jij ooit hebt gekregen:

“Dingen hoeven niet perfect te zijn om geweldig te zijn.” Gail Dekker hoorde haar vriendin (een weddingplanner) deze woorden zeggen tegen jonge stellen zeggen wiens emoties sky high waren. Maar het werkt in allerlei situaties, inclusief de huizenjacht van Gail. “Ik vond dat er aan elk huis wat ik bekeek iets mis was, tot mijn vriendin me eraan herinnerde dat ook een huis niet perfect hoeft te zijn om geweldig te zijn.”

“Je hebt nog nooit een geraamte in een boom gezien, of wel soms?” Dit waren de troostende worden die Alexandra Aulisi kreeg van haar oma toen haar kat van niet meer naar beneden kon komen uit een boom. “Dit advies heeft me doen inzien dat je soms met een andere blik naar je probleem moet kijken om een oplossing te kunnen zien,” aldus Alexandra.

-> 11 adviezen van vrouwen voor vrouwen

“Bewaar niet alles.” Wat de moeder van Sam Singer hiermee bedoelt is dat als je iets speciaals hebt je het nu moet gebruiken. “Gebruik je mooie servies. Was dagelijks je handen met die luxe zeep die je hebt gekregen. Drink die fles heerlijke wijn direct. Bewaar dingen niet voor toekomstig gebruik – want wie weet hoe de toekomst eruit ziet?”

“Raak het 1 keer aan.” Dit huishoudelijke advies betekent volgens Christine H. dat wanneer je iets de eerste keer in je handen hebt, je dit ook direct opruimt.

“Slaap aan zijn kant van het bed.” Dit advies kreeg Mattie Scott op de begrafenis van haar partner. “Het is echt het beste advies wat ik heb gehad. Want het was niet alleen troostend om aan zijn kant te slapen, maar het haalde ook de scherpste randjes van het fysieke missen af.”

“Wees altijd een heer (of dame).” Harry Kelly geeft toe dat dit advies wat soft klinkt, maar dat hij er veel aan heeft. “Dit advies herinnert me eraan om het juiste te doen en om de verstandige persoon te zijn in ruzies of discussies.”

-> Het beste advies wat succesvolle vrouwen ooit hebben gekregen

“Je hebt geen controle over de acties van andere mensen, maar je hebt wel de controle op jouw reactie op andere mensen.” Kim Radich gebruikt dit advies dagelijks. “Toen een familielid onlangs negatief op een situatie reageerde trok ik me dit eerst persoonlijk aan, tot ik me herinnerde dat ik geen controle heb over zijn gedrag. Waardoor ik het zo van me af kon laten glijden.”

nytimes.com