Geluk

Deze 10 dingen moet je niet doen als je mentaal sterker wilt worden

10 diingen die mentaal sterke mensen niet doen

1 Tijd verspillen met zelfmedelijden
Zelfmedelijden hebben brengt je niets. Het is zonde van je tijd, het creëert negatieve emoties en het is niet goed voor je relaties met andere mensen. Probeer in plaats daarvan het goede in de wereld te blijven zien en de dingen te blijven waarderen die je wel hebt.

2 De controle over jouw leven uit handen geven
Je geeft de controle over je leven weg wanneer je niet voldoende je grenzen aangeeft. Het is belangrijk om voor jezelf op te komen en om, als het nodig is, een grens te trekken. Wanneer je andere mensen de controle over je leven laat pakken dan wordt je succes en eigenwaarde van hen afhankelijk. Het is belangrijk om zelf de touwtjes in handen te houden en zelf te bepalen wat jij wel en niet doet.

3 Bang zijn voor verandering
Veranderingen kunnen hartstikke eng zijn, maar door veranderingen te vermijden kun je ook niet groeien. Veranderingen kunnen in het begin vreselijk lijken, maar vaak groeien ze uit tot iets moois. En vooral wanneer anderen wel openstaan voor veranderingen dan is de kans aanwezig dat zij jou op den duur ontgroeien.

4 Focus je niet op dingen die je toch niet kunt veranderen
Het geeft een veilig gevoel om te denken dat je alles onder controle hebt, maar denken dat je altijd overal controle over hebt kan tricky zijn. Want proberen om alles te controleren kan leiden tot mentale problemen. Door je niet meer te focussen op de dingen die je toch niet kunt controleren zul jij je gelukkiger en minder gestrest voelen en zul je betere relaties ontwikkelen, nieuwe kansen creëren en meer succes ervaren.

5 Het iedereen naar de zin willen maken
Wij veroordelen onszelf vaak op basis van wat anderen van ons denken, wat het tegenovergestelde is van mentaal sterk zijn. Wanneer je het iedereen naar de zin wilt maken dan ben je makkelijk te manipuleren. Weet dat het niet erg is als anderen een keer teleurgesteld in je zijn, je kunt het niet iedereen naar de zin maken.

6 Blijven hangen in het verleden
Het verleden is het verleden, je kunt er nu niets meer aan veranderen en wanneer je erin blijft hangen dan kun je minder genieten van het heden en maak je minder plannen voor de toekomst. Koester mooie herinneringen uit het verleden, leer van fouten en mislukkingen en kijk naar het heden met frisse blik.

7 Dezelfde fouten blijven maken
Door jezelf kritisch te bekijken kun je voorkomen dat je dezelfde fouten blijft maken. Het is belangrijk om te bekijken wat er fout is gegaan, wat je beter had kunnen doen en hoe je het de volgende keer anders zou kunnen doen. Mentaal sterke mensen accepteren de verantwoordelijkheid voor hun fouten en proberen ervoor te zorgen dat ze dezelfde fout niet nog een keer maken.

8 Anderen hun succes misgunnen
Door je te focussen op het succes van anderen word je afgeleid van je eigen pad. Zelfs wanneer je succesvol wordt kun je nooit tevreden zijn als je altijd maar naar het succes van anderen blijft kijken. Focus je op je eigen talenten en vaardigheden en laat anderen in hun waarde.

9 Opgeven na de eerste mislukking
Succes komt niet direct en mislukking is iets wat er bijna altijd bijhoort. Denken dat je niet mag falen of dat falen betekent dat je niet goed genoeg bent is geen teken van mentale kracht. Want terugkomen na een mislukking maakt je alleen maar sterker.

10 Direct resultaat verwachten
Je moet bereid zijn om realistische verwachtingen te hebben en je moet begrijpen dat succes niet van de ene op de andere dag ontstaat. Mensen die mentaal niet zo sterk zijn, zijn vaak ongeduldig. Ze overschatten hun kunde en onderschatten hoe lang iets gaat duren, waardoor ze teleurgesteld zijn wanneer ze niet direct resultaat zien. Houd je doel voor ogen, maar weet dat dingen tijd kosten.

Foto: Pinkpeonies.com