Relaties

5 signalen dat je relatie je meer energie kost dan geeft

5 signalen dat je relatie je meer energie kost dan geeft

Wist jij dat 3 van de 5 mensen zich niet meer gelukkig voelen in hun relatie? Dat is hartstikke veel! Toch ondernemen veel mensen geen stappen omdat ze de comfort, veiligheid en stabiliteit fijn vinden en ze bang zijn om alleen te zijn. Maar we verdienen allemaal een relatie waarin je je gesteund en geliefd voelt en waar je energie van krijgt in plaats van een partner die energie vreet. Elke relatie die je energie kost is niet de moeite waard! Onderstaand van je 5 signalen die aangeven dat je relatie je meer energie kost dan geeft:

1 Je spendeert je tijd liever met je vrienden en familie dan met je partner
Als je niet het allerliefste tijd doorbrengt met je partner dan zegt dit veel over je relatie. Een goede relatie is gebaseerd op vertrouwen, goede communicatie en het verlangen om, ondanks obstakels, bij elkaar te willen zijn. Als je merkt dat je geen zin meer hebt om bij je partner te zijn en dat je liever tijd spendeert met je vrienden dan is dit een teken dat je relatie je waarschijnlijk energie kost.

-> De 5 grote verschillen tussen een goede en een slechte relatie

2 Je voelt dat de connectie tussen jou en je partner minder wordt
Als jij je altijd moe voelt rondom je partner en jij die connectie, die speciale band, tussen jullie niet meer voelt dan vreet je partner energie. Een relatie zou je moeten motiveren, je vreugde moeten brengen, je laten voelen dat je leeft en het zou je niet moe en ongeïnspireerd moeten laten voelen. Misschien is jullie klik weg of hebben jullie andere doelen in het leven gekregen. Dat kan gebeuren en hier heeft niemand schuld aan, maar probeer er samen wel over te praten. Misschien kunnen jullie samen, desnoods met wat hulp van een therapeut, aan jullie problemen werken.

3 Je voelt je niet meer seksueel tot je partner aangetrokken
Natuurlijk hebben jullie niet meer zo veel seks als in het begin van jullie relatie, maar het verlangen om seks met je partner te hebben zou nooit helemaal weg mogen gaan. Als je merkt dat je steeds vaker nee zegt tegen seks dan zijn er misschien andere zaken aan de hand binnen de relatie die aandacht nodig hebben. Om je seksueel tot iemand aangetrokken te voelen hebben we het vaak ook nodig dat we een emotionele en mentale band met elkaar hebben. Seks definieert een relatie niet, maar het is wel belangrijk in een relatie.

->Als je van iemand houdt dan verander je je prioriteiten 

4 Jullie hebben samen niet meer echt plezier
Als je samen tijd doorbrengt, wat voor gevoelens krijg je dan? Voel jij je opgewonden of enthousiast omdat je samen naar de film gaat of blijf je liever thuis en doe je dingen die jij leuk vindt? Je hart heeft altijd gelijk of het nou leuk is of niet. Het kan dat je niet meer zo geniet van het gezelschap van je partner, maar dit zorgt er wel voor dat de momenten dat jullie samen zijn enorm veel energie kosten. Vraag jezelf af of je in een relatie wilt blijven die je geen plezier, maar wel energie kost.

5 Je relatie voelt als verstikkend
Je relatie zou je nooit het gevoel moeten geven dat je dingen mist. Als je wel het gevoel hebt dat je relatie je limiteert en tegenhoudt dan is de kans groot dat je niet echt gelukkig bent in je relatie. Je partner zou waarde moeten toevoegen aan je leven en een relatie zou nooit moeten voelen als iets wat je benauwd.

Een relatie zou nooit als een last moeten voelen. Nee het zou juist als een aanvulling op je leven moeten voelen. Maar als jij jezelf herkent in bovenstaande punten dan zou het heel goed kunnen dat jouw relatie je meer energie kost dan dat het je geeft.

->9 kenmerken van emotioneel misbruik in een relatie