Geluk

Column: Waarom ik het zo belangrijk vind dat ik eindelijk loyaal ben aan mezelf

Waarom ik het zo belangrijk vind dat ik eindelijk loyaal ben aan mezelf
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Het klinkt misschien een beetje gek om loyaal te zijn aan jezelf. Maar ik kan je vertellen dat ik het niet alleen belangrijk vind om je loyaal te zijn aan mezelf, maar dat ik er zelf trots op ben. Lange tijd ben ik namelijk totaal niet loyaal geweest aan mezelf.

Ik had sowieso geen idee wie ik was, ik was in ieder geval dat meisje of die vrouw die het anderen graag naar de zin maakte. Die aardig was tegen elke collega, die over zich heen liet lopen op haar werk en die over zich heen liet lopen door mannen met wie ze een relatie had. Ik was de persoon waarvan ik dacht dat de ander graag wilde dat ik was..

Dus was ik extravert, want ik dacht dat anderen dit het leukste vonden.. Ik ben helemaal niet extravert, ik kom pas los als ik je langer ken en dan nog voer ik niet het hoogste woord als er meerde mensen aan tafel zitten. Ik vind het heerlijk om thuis te zijn en hoef niet zo nodig naar elk feestje… Ik ben dus eigenlijk het prototype van een introvert.

Ik ben nu loyaal aan mezelf. Ik weet dat ik introvert ben en ik ben loyaal aan mezelf door niet in te gaan op elke uitnodiging van een feestje, opening of event. Ik voer niet het hoogste woord en vind het prima om een afwachtende houding aan te nemen en naar mensen te luisteren. Vind je me saai? Helemaal prima, maar ik blijf (of probeer) mezelf te blijven.

Ik krijg via Herhealth.nl soms kansen die ik eigenlijk moet grijpen! Maar het zijn ook kansen waarvan ik weet dat ze mij uit zullen putten. Kansen die soms op het verkeerde moment komen omdat ik in die periode al zo veel heb gepland. Vroeger had ik die kansen dan toch met beide handen aangegrepen. Nu blijf ik loyaal aan mezelf en laat ik deze kansen voorbij gaan. Misschien mis ik dingen, groei ik met mijn bedrijf op deze manier minder snel, maar ik voel me veel energieker en blijer als ik dingen op mijn tempo doe.

Ook ben ik loyaal omdat ik de dingen doe die ik leuk vind. Dingen die anderen misschien afkeuren of gek vinden. Laatst was er iets waar ik over twijfelde, dus ik besprak dit met mijn moeder. Ik was namelijk bang dat als ik dit specifieke ding zou doen mensen zouden denken dat ik dan wel heel erg van mezelf zou houden. Waarop mijn moeder zei: “Wees blij dat je eindelijk van jezelf houdt! Dat is toch de basis, van jezelf houden.” En ze had gelijk, dus nu doe ik dingen die ik leuk vind, ongeacht wat anderen daarvan vinden.

Ik dacht altijd dat mensen mij een beetje gek of raar vonden (wat misschien ook wel zo is :)). Dus deed ik er alles aan om maar mee te lopen met de massa.. Nu ik loyaal ben aan mezelf, maakt het me niets meer uit wat anderen denken. Ik doe wat ik leuk vind. En door oprecht te doen wat ik leuk vind, heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Een grotere luxe is er in mijn ogen niet.

En natuurlijk ben ik ook loyaal aan de mensen om mij heen. Zal ik gelukkig soms nog steeds de prioriteiten van iemand anders voor die van mezelf laten gaan. Maar nu doe ik dit omdat ik dit wil, niet omdat ik me verplicht voel of uit gewoonte.

Geloof mij, als je loyaal bent aan jezelf maak je betere keuzes. Want deze keuzes baseer je op wie jij echt bent! Soms is het eng om je kwetsbaar op te stellen en om echt jezelf te zijn, maar het is het waard om deze angst te overwinnen!

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie