Zullen we gewoon lekker die soep gaan maken? ?
INGREDIËNTEN
- 1 pompoen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 prei
- 2 handjes rode linzen
- 1 eetlepel venkelzaad
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 1 liter groentebouillon
- kookroom
- olijfolie
- peper en zout
ZO MAAK JE HET
1 Schil de pompoen en snijd deze in stukken. Doe hetzelfde met de prei. Bewaar wat prei ter garnering.
2 Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in een laagje olijfolie een paar minuten zachtjes aan.
3 Voeg de pompoen toe en bak dit samen met de venkelzaad en mosterdzaad een paar minuten aan.
4 Voeg dan de groentebouillon toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
5 Voeg de linzen toe en zet het vuur laag. Laat de soep 20 – 30 minuten zachtjes pruttelen.
6 Pureer de soep met behulp van een staafmixer glad.
7 Voeg een scheutje kookroom toe en roer dit door de soep.
8 Proef, en breng op smaak met peper en zout.
9 Garneer de soep met wat fijngesneden prei.
Eetsmakelijk ?