Relaties

Seks niets om je voor te schamen, waarom doen we dat soms toch, zelfs tegenover onze partner?

6 sekstips om je seksleven nieuw leven in te blazen

Seks het is gezond, het is een natuurlijke drang, het zorgt voor ons nageslacht en we doen het bijna allemaal. Waarom zijn we er soms toch niet helemaal open over en vinden het toch een beetje ongemakkelijk?
Onze grootste angst over seks is of je seksueel wel ‘normaal’ bent. We maken ons zorgen dat er iets mis is met onze seksuele verlangens of met ons lichaam.

Tevens maken we ons zorgen over hoe onze geslachtsdelen eruit zien. Vrouwen maken zich ook zorgen over dat het misschien pijn doet of dat ze niet genoeg opgewonden worden, mannen maken zich vooral zorgen over hoe ze ‘presteren’ (te snel een orgasme, te langzaam of helemaal geen orgasme krijgen).

De media geeft ons een bepaalt idee van seks, wat een druk legt op mensen. Denk maar eens aan al die artikelen in magazines die gaan over hoe je je partner ‘mindblowing’ seks moet geven of de artikelen over hoe je het perfect lichaam krijgt. Terwijl er heel veel variatie is in wat mensen fijn en aantrekkelijk vinden of waar ze door opgewonden raken.

Het is in ieder geval goed om te weten dat, denken dat je een seksueel probleem hebt vrij normaal is. In recent onderzoek is gebleken dat 41% van de mannen en 52% van de vrouwen dachten dat ze een seksueel probleem hadden. Deze mensen hadden geen echt probleem, behalve dat ze hun gedachtes over wat normaal is moeten loslaten.

De volgende stappen kunnen je helpen om relaxter met seks om te gaan:

  • Stop met je zorgen maken over wat normaal is.
  • Wees eerlijk tegenover jezelf over seks. Denk eens na over wat jou opwindt en als je dit niet weet ga op onderzoek uit, alleen of met je partner. Lees eens een erotisch boek of kijk naar porno.
  • Praat met je partner over wat je fijn en minder fijn vindt aan seks. Het is oké om niet altijd zin in seks te hebben. En het is ook oké om niet dezelfde behoeften te hebben als je partner. Het is zelfs onwaarschijnlijk om altijd precies dezelfde dingen als je partner te willen.
  • Probeer seks te hebben zonder aannames, geniet gewoon van het moment. Seks hoeft niet altijd het geijkte pad te doorlopen van: voorspel, penetratie en een orgasme. Het kan ook het delen van fantasieën zijn etc. Seks heeft niet altijd erecties, penetraties of orgasmes nodig. Ze kunnen zeker gebeuren maar het hoeft niet. Focus je op elkaar en heb plezier!

Sense About Sex