Single

Baal je soms van je vrijgezellenbestaan? 3 Geheugensteuntjes om te onthouden

7 signalen dat je afstevent op een burn-out

Heb jij ook wel eens het idee dat mensen die een relatie hebben een één of andere geheime formule kennen waar jij geen weet van hebt? Dat je vrienden die wel een relatie hebben het allemaal net even beter op de rit hebben, dat zij verder zijn in het leven dan jij? Nou, dat is dus niet zo.

Je bent single of je hebt een relatie, punt. Dat zegt dus helemaal niets over waar je als mens staat. Maar wanneer je al lang vrijgezel bent, en zeker wanneer je je er onzeker over voelt, kun je het gevoel hebben dat deze onzekerheid en eenzaamheid een stukje van jou worden. Maar dat is dus niet zo! Je bent nu eenmaal nog vrijgezel, dat zegt dus helemaal niets over jou. Je vrienden die wel al relaties hebben, zijn niets anders dan jij.

Hier even wat geheugensteuntjes voor wanneer je baalt van je vrijgezellen bestaan:

Iemand in een relatie kan zich net zo eenzaam voelen als jij
Als je een relatie hebt kun je je hartstikke eenzaam voelen. Je partner kan je niet begrijpen of totaal geen begrip tonen. Je kunt niet begrijpen waarom je ruzie hebt of waarom je maar niet tot elkaar kunt komen. Wanneer je een relatie krijgt betekent dit niet dat het hele leven opeens op zijn plek valt. Veel mensen denken dat hebben van een partner gelijk staat aan het hebben van een lang en gelukkig leven. Maar dit is niet zo, het is goed om te onthouden dat er vaak veel meer speelt in relaties dan dat je aan de buitenkant kunt zien. Inclusief eenzaamheid.

Wanneer je een relatie hebt betekent het niet automatisch dat je alles voor jezelf op een rijtje hebt
Wanneer je een relatie hebt dan heb je ook dingen om over na te denken. Het is in relaties nou eenmaal zo dat je partner dingen bij je teweeg brengt, goede en slechte dingen. Een relatie hebben betekent een spiegel voorgehouden krijgen over wat er gaande is in je leven en je hart. Je dealt met elkaars ‘shit’ en leert gaandeweg hoe je een beter en liefdevoller persoon wordt. Dus wanneer je kijkt naar iemand die een lange stabiele relatie heeft, dan heb je misschien het gevoel dat ze het helemaal op een rijtje hebben. Maar ook zij hebben obstakels te overwinnen.

Je weet nooit wat er echt gaande is
Soms hebben stellen het idee dat ze naar de buitenwereld toe altijd moeten doen alsof alles fantastisch gaat. Want als je er over nadenkt, zijn het misschien alleen je aller beste vrienden die wel eens eerlijk tegen je zullen zijn over de moeilijkheden die zij tegenkomen in hun relatie. Maar over het algemeen krijg je het beeld van de perfecte relatie voorgeschoteld, helemaal als je alleen maar ‘geweldige’ Facebook foto’s van perfecte stellen voorbij ziet komen. De realiteit is dat je geen idee hebt wat er achter gesloten deuren afspeelt.

En als er koppels zijn waarvan je denkt, nou ik weet zeker dat zij de perfecte relatie hebben, ook goed! Dan heb je in ieder geval een goed voorbeeld van wat jij ook zoekt in een relatie en dat zo’n relatie bestaat.

MindBodyGreen