Ontspanning

Kon New York mij overtuigen?

Logo Her Health
Geschreven door Redactie

New York, de stad waar dromen uitkomen.. Voor sommigen een droom om eens te bezoeken, voor anderen staat deze stad heus wel ergens op het lijstje, maar niet bovenaan. Ik behoorde bij de tweede partij. Natuurlijk wilde ik heus wel eens met eigen ogen zien waarom bijna iedereen mega enthousiast is over New York, maar aan de andere kant.. Het leek me ook zo’n heftige stad. Een stad die misschien wat te overweldigend is voor mij: als ex burn-outer en iemand die tegenwoordig mega snel overprikkeld is.

Toch heb ik de proef op de som genomen en ben naar New York gegaan. In mijn uppie!! Bart had geen vrije dagen meer over en toen besloot ik om het gewoon te doen. Alleen naar de grote stad, super spannend!!!

Ik kan je zeggen dat ik op de dag van vertrek best een beetje zenuwachtig was. Maar de tickets en het hotel waren geboekt, dus hup niet zo aanstellen en gaan! Ik vloog met Lufthansa via München en het was dus heel relaxt om het op deze manier te doen.

Mijn vliegtuig!

Ik vloog vanuit München naar New York Premium Economy Class en daarom had ik op München toegang tot business lounge van Lufthansa. Nu zou ik willen dat business lounges voor mij heel gewoon zijn, maar OMG hoe cool was dat: denk aan douches met toiletspullen en super zachte handdoeken waar je gewoon gratis gebruik van kunt maken, denk aan lekker eten, vers fruit, drank (yep ook sterke drank ;)) wat je allemaal gewoon kunt pakken en waar je dus allemaal niet extra voor hoeft te betalen.

Heel relaxte vlucht gehad in de Premium Economy Class van Lufthansa

Oké nou na deze korte, maar luxe break, ging ik aan boord. Ik vloog dus premium economy en ik heb nog nooit zo fijn gezeten. Glaasje versje jus bij binnenkomst, lekker eten, vers fruit tussendoor, beentjes languit, rugleuning die bijna gestrekt kan en je eigen brede armleuning. Bye bye armworstelen met de buurman om de stoelleuning. Je kunt je dus voorstellen dat ik behoorlijk uitgerust in New York aankwam zonder dat ik meteen een mega dure stoel had, love it!

Lekker wandelen in Central Park

In New York aangekomen besloot ik met de metro te gaan, schijnt het makkelijkste zijn en ik vond dat ik dat ook moest beleven. Was dus idd een peace of cake en een uurtje later stond ik in mijn hotel in Soho. Whaaaa ik was er, in New York. Laat de avonturen beginnen :).

Oké mijn eerste avontuur viel wat tegen; even wat eten halen snel mijn bed in want ik was toch best moe. Heerlijk geslapen hoor in the city that never sleeps. De volgende kon het avontuur echt beginnen en heb ik de stad verkend. Door de jetlag was ik al enorm vroeg wakker, dus zo stond ik in alle rust op maandagochtend om half 8 op The Brooklyn Bridge. En das toch wel tof hoor.

Ik heb de dagen daarna alle highlights van de stad gezien, heb heerlijk en vooral super gezond gegeten en heb me meer dan uitstekend vermaakt. In plaats van dat ik de stad overweldigend vond, kreeg ik er juist energie van! Ik had van te voren het idee dat heel New York één grote hysterische toestand was, maar dat was echt niet zo. Natuurlijk is Times Square heftig, maar ja daar kun je na een paar minuten gewoon weer weggaan.

Wauw Times Square

Uiteraard ben ik langs het huis van Carrie uit Sex and The City gegaan en had ik constant het gevoel dat ik in een filmset liep. Wat een stad! Er is echt voor ieder wat wils! Ik zal alle highlights en de plekken waar je echt moet eten voor je op een rijtje zetten. Van de beste lunchtentjes tot leukste foodmarkets: je vindt ze hier.

Heerlijk gezond gegeten @Nickelanddiner in Soho

Natuurlijk ging ik even langs bij Carrie uit Sex and The City

Ik ben tot rust gekomen in Central Park, ik heb gewinkeld, heb eekhoorntjes gevoerd, heb doodsangsten uitgestaan op het Empire State Building (hoogtevrees), ben zelfs afgevallen door al het heerlijke en gezonde eten en heb enorm veel gewandeld. Ik maakte me zorgen over het feit dat ik de stad te heftig vond, maar dat is echt niet zo. Zelfs ik voelde de energie van New York en ga zeker nog eens terug, want ik ben toch echt een beetje verliefd geworden op the city that never sleeps…

Het uitzicht vanuit het Empire State Building

Lekker shoppen in Soho

Een wandeling maken op de High Line (een stadspark gemaakt op een oude goederenspoorlijn wat boven de stad loopt)

Ik heb deze mooie reis kunnen maken in samenwerking met Lufthansa. Kijk voor meer informatie over de tickets naar New-York op www.lufthansa.com

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie