Geluk

4 gesprekjes om eens met jezelf te hebben

4 gesprekjes om eens met jezelf te hebben

Wat kun jij jezelf nou vertellen wat je niet al weet? Veel.

1 Wat je echt leuk vindt
Investeer je gedachtes en tijd in de dingen waar je van houdt. Wacht niet te lang om betrokken te zijn bij iets wat je raakt. Realiseer je hoe belangrijk het is om je leven vol enthousiasme te leven. Als je ergens geïnteresseerd in bent, duik erin!

Wat doe jij met de gelimiteerde tijd die we allemaal krijgen? Bedenk niet op een dag dat het te laat is om de dingen te doen die je allemaal had willen doen. Wees niet de persoon die als hij of zij te oud is fantaseert over de persoon die je had kunnen zijn. Dus bedenk eens goed wat jij echt leuk vindt in het leven.

2 Je eigen waarheid
Waarom maak jij je druk over wat anderen van je vinden? Zou je niet meer vertrouwen in je eigen gedachtes en meningen moeten hebben? Hoe anderen jou zien is bijlange niet zo belangrijk als hoe jij jezelf ziet. Gelukkig zijn betekent lekker in je vel zitten. Wat vind jij belangrijk? Wat vind jij leuk en wat zijn jouw normen en waarden?

Als jij ervoor kiest om trouw aan jezelf te blijven dan zijn er misschien mensen die dit niet accepteren. Vergeet deze mensen. Als jij jezelf bent en niet met alle winden meewaait dan ben je pas echt moedig. Je kunt de lekkerste en sappigste perzik zijn die er is, er zullen altijd mensen zijn die niet van perziken houden. En dat is prima.

3 Wat jij ervoor over hebt om je doelen te behalen
Als het op je doelen aankomt dan moet je specifiek zijn. Als je merkt dat wanneer je met jezelf praat je alles wilt, dan is de kans groot dat je juist niets bereikt. Als deze gesprekken betekenen dat je de lastige dingen om hier te komen vermijd, dan weet je zeker dat jouw doelen niet worden behaald.

Maar je doelen echt behalen gaat niet zomaar. Dit kost tijd en moeite, dit betekent falen, dit betekent weer vallen en weer opstaan. Je moet bereid zijn om dingen op te geven om je doelen te behalen. En het belangrijkste: neem het op tegen die stem die ergens diep in jou zit dit je vertelt dat jij niet moedig genoeg bent en dat jij niet genoeg kracht hebt om dit te doen.

4 Kleine overwinningen
We dromen van iets en we wachten en wachten en het voelt alsof dit wachten eeuwig duurt. Dan gebeurt het en dan is het over… en is het weest. Hoewel er natuurlijk niets mis is met het genieten van dromen die uitkomen, moeten we ons wel realiseren dat dit maar 1 klein moment uit ons leven is. Geluk wordt niet gevonden in een bepaald groot moment, het komt voort uit alle kleine momenten samen. Houd ook de kleine stapjes en kleine overwinnen in het oog en leef niet allen maar voor de grote momenten. Bij welke kleine stappen en overwinningen sta jij wel eens stil?