Geluk

Wees dankbaar, hoe moeilijk dit soms ook is

wees dankbaar

Hoe zwaar het soms ook is, probeer dankbaar te zijn. Jouw bestaan alleen al is veel om dankbaar voor te zijn, jij doet er namelijk toe! Wees dankbaar voor mensen die je door dik en dun bijstaan. Voor je familie die altijd van je houdt, voor je vrienden die er voor je zijn en voor de mensen die je hebben gebroken, maar die je sterker hebben gemaakt.

Wees dankbaar voor alle littekens die je hebt opgelopen van alle monsters die je hebt verslagen. Want die littekens laten zien hoe groot jouw doorzettingsvermogen is, ondanks de lastige situaties waar je in hebt gezeten.

Wees dankbaar voor alle kleine dingen in het leven. Bijvoorbeeld voor hoe opgeruimd je kamer is, hoe de zon schijnt als je wakker wordt en de vriendelijke vrouw achter de kassa bij de supermarkt. Hoe klein ze ook zijn, deze dingen maken je dag. Ze zijn belangrijk en doen er toe.

-> Gelukkig zijn is een keuze en je hebt er doorzettingsvermogen en discipline voor nodig

Wees dankbaar voor de fouten die je hebt gemaak, voor je mislukkingen. Zonder deze fouten had je nooit geleerd hoe je het anders en beter kon doen. Wees dankbaar voor de momenten die er niet meer komen, maar die er wel zijn geweest.

Het leven gaat niet alleen over een geweldige carrière of het ‘perfecte’ plaatje, het leven gaat over echtheid, over oprechtheid, over geluk. Oprecht geluk vind je niet in materiële zaken of status, nee geluk komt van binnenuit.

Hoe zwaar het leven soms ook kan zijn, onthoud dat het anders wordt. Wees dankbaar voor de kleine dingen die er nog wel zijn. Wees in plaats van vol spijt, dankbaar voor het leven wat je tot nu hebt gehad. Het heeft je gemaakt tot wie je nu bent: een heel mooi en sterk mens.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

->11 krachtige dingen die gelukkige mensen anders doen

Thougthcatalog.com