Geluk

11 krachtige dingen die gelukkige mensen anders doen

11 krachtige dingen die gelukkige mensen anders doen

Wat is het verschil tussen gelukkige en ongelukkige mensen? Wat doen gelukkige mensen anders dan ongelukkige mensen?

1 Liefde versus angst
Mensen die gelukkig zijn, zijn minder angstig. Ze benaderen nieuwe dingen niet vanuit angst, maar uit liefde. Gelukkige mensen zien elk moment, elke uitdaging en elk persoon als een kans om meer over zichzelf en de wereld om hen heen te leren.

2 Acceptatie versus verzet
Gelukkige mensen begrijpen dat je een situatie niet kunt veranderen door je ertegen te verzetten. Maar je kunt de situatie wel veranderen door de verandering te accepteren en in te zien dat er misschien een reden is voor deze verandering. Als hen iets vervelends overkomt proberen ze er niet tegen te vechten (ze weten dat dit de situatie erger maakt), maar ze vragen zichzelf af: Wat kan ik hiervan leren? Hoe kan ik dit beter maken? En zo focussen ze zich op het positieve in plaats van op het negatieve. Hun glas is altijd halfvol, wat ze ook overkomt.

3 Vergeven versus niet vergeven
Echt gelukkige mensen weten dat het niet gezond is om boos te blijven. Ze kiezen ervoor om te vergeten en te vergeven. Ze begrijpen dat vergiffenis vooral een geschenk voor henzelf is.

4 Vertrouwen versus twijfel
Gelukkige mensen durven op zichzelf en de mensen om hen heen te vertrouwen. Ze begrijpen dat gedachten krachten zijn. Daarom hebben ze vertrouwen in het leven. Ze vertrouwen erop dat dingen goed aflopen in plaats van in hun hoofd de meest vreselijk doemscenario’s te bedenken die nog helemaal niet aan de orde zijn.

5 Betekenis versus ambitie
Gelukkige mensen doen dingen omdat het betekenis in hun leven brengt en omdat het hun leven een doel geeft. Ze geven meer om een gelukkig en betekenisvol leven dan dat ze geven om een succesvol leven. Ze worden niet gemotiveerd door geld, ze worden gemotiveerd door geluk, blijheid en een fijn leven.

6 Complimenten versus kritiek
Gelukkige mensen houden er niet van om mensen de grond in te boren. Waarom zouden ze, het is veel fijner om iemand een compliment te geven en om zo een glimlach op iemands gezicht te toveren. Kritiek geven is makkelijk, dat kan iedereen en vaak doen mensen het om hun eigen onzekerheid te maskeren. Iemand anders naar een hoger plan tillen betekent dat je zelfvertrouwen hebt en dat jij je niet bedreigt voelt door het geluk of het succes van iemand anders.

7 Onbaatzuchtigheid versus egoïsme
Gelukkige mensen doen de dingen die ze doen niet puur voor zichzelf, maar ook voor anderen. Ze vinden het fijn als ze anderen geluk en betekenis in hun leven kunnen geven. Delen en geven zit in hun natuur en ze zijn oprecht gelukkig als anderen gelukkig zijn.

8 Dromen versus realiteit
Gelukkige mensen durven te dromen, het maakt ze niet uit dat het misschien niet realistisch is. Ze durven groot te dromen en ze luisteren naar hun hart en intuïtie.

9 Dankbaarheid versus ondankbaarheid
Het maakt niet uit waar ze kijken of met wie ze zijn, ze zien altijd de schoonheid in dingen waar anderen alleen de lelijkheid zien. Ze zien kansen waar anderen alleen beren op de weg zien. Ze zijn dankbaar voor de kleine dingen en tevreden met hetgeen op hun pad komt.

10 Wat er ook gebeurt, ze blijven positief
Het maakt niet uit wat er met ze gebeurt, ze blijven altijd positief. Soms misschien irritant voor negatieve en ‘realistische’ mensen, maar hun positiviteit brengt ze veel vreugde.

11 Verantwoordelijkheid nemen versus anderen de schuld geven
Ze nemen de verantwoordelijkheid over hun leven en ze gebruiken zelden excuses. Gelukkige mensen begrijpen dat wanneer je steeds externe factoren de schuld geeft van alles wat je overkomt, je de controle over je leven eigenlijk uit handen geeft. Zij kiezen ervoor om zelf de touwtjes in handen te houden en nemen verantwoordelijkheid voor alles wat ze overkomt.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?