Geluk

Vergelijk jouw levenspad niet met dat van een ander

Vergelijk jouw levenspad niet met dat van een ander

Onbewust vergelijken we veel van ons leven met dat van anderen. We vergelijken onze ervaring met dat van anderen waardoor je je vragen kunt gaan stellen bij jouw levenstempo. Maar de waarheid is dat iedereen anders is en het is zonde om jouw pad te vergelijken met dat van iemand anders. Jouw levenspad is namelijk uniek.

Je komt onderweg mensen tegen die precies weten wat ze willen en hoe ze hier moeten komen en dat is top voor hen. Maar als je juist langzaam opstart en gaandeweg wijzer wordt dan is dit ook prima. Het beste levensadvies wat iemand heeft gekregen hoeft niet voor jou te werken, onthoud dat.

-> 4 reminders om jezelf niet meer met anderen te vergelijken op social media

We moeten leren van onze eigen fouten, niet door die van iemand anders. We moeten met onze eigen hersenen nadenken en onze beslissingen niet door een ander laten bepalen. Andere mensen kennen de antwoorden op jouw leven echt niet beter dan jij. Zorg daarom dat jij de controle houdt.

Uiteindelijk ben jij de persoon met wie jij je leven spendeert. Als je weet wat je wilt, ga er daar dan achteraan. Laat niemand je tegenhouden, wat mensen ook tegen je zeggen of wat ze ook van je denken.

Als je merkt dat je onderweg faalt dan probeer je het weer opnieuw. Laat een fout of mislukking je niet uit het veld slaan, er is niemand die alles in 1 keer goed doet. Vergeet dit nooit.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

-> Je partner vergelijken met anderen is niet altijd handig