Geluk

4 reminders om jezelf niet meer met anderen te vergelijken op social media

4 redenen om jezelf niet meer met anderen te vergelijken op social media

Toen wij opgroeiden had je wel computers, maar je gebruikte ze voor je werk en om een spelletje pacman op te spelen. Toen was daar opeens Hyves en maakten we kennis met social media. Ondertussen is social media niet meer weg te denken en heeft bijna iedereen een Facebook en Instagram account en natuurlijk heb je ook Twitter, LinkedIn en Snapchat, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Op social media kun je jouw droomwereld creëren. De lekkerste gerechten, meest romantische momenten en sportieve prestaties komen voorbij. Zit je dan thuis languit op de bank met vettig haar terwijl je net een reep chocolade hebt opgegeten en je woorden hebt gehad met je vriend.. #notsoperfectlive. Alleen zie je op social media weinig terug van niet zo perfecte levens. Onzin natuurlijk, want niemands leven is perfect.

Nu social media zo in ons leven verwikkeld is, is het belangrijk om je te blijven realiseren dat er een enorm verschil zit tussen hoe we denken dat andere mensen leven en hoe ze werkelijk leven. Want als je gaat geloven wat je allemaal op social media voorbij ziet komen dan ga je al snel twijfelen aan je eigen leven en prestaties. Onderstaand vind je 4 dingen om te onthouden als het gaat om social media:

1 Jij doet het hartstikke goed
Wanneer we constant worden geconfronteerd met de hoogtepunten uit het leven van anderen dan krijg je al snel het idee dat jouw eigen prestaties niet goed genoeg zijn. Maar dit zijn ze wel, jij bent goed genoeg. Onthoud dat mensen alleen hun prestaties en hoogtepunten via een mooi filtertje online zetten.

Je ziet nooit staan: “Whoehoe, weer 5 kilo aangekomen! #dikkebillen”, “Yeah, ik heb net enorme ruzie gehad met mijn dochter #lekkerjanken”, “Zo net toch een grote fout op mijn werk gemaakt #goals”. Welnee je ziet alleen het gezellige moeder-dochter momentje, de foto van iemand die straalt omdat ze weer 5 kilo is afgevallen en het geweldige reisje wat iemand voor zijn werk maakt. Logisch, dat zijn ook momenten om trots op te zijn en die je wilt delen, maar denk niet dat hier geen worstelingen aan vooraf zijn gegaan en denk vooral niet dat bij anderen alles maar vanzelf gaat. Blijf aan jezelf werken en blijf groeien als persoon, maar voel je nooit minder door het beeld wat anderen van zichzelf naar buiten brengen.

2 Omdat mensen hun worstelingen niet laten zien wil het nog niet zeggen dat ze ze niet hebben
Meet jouw succes van wat je ook aan het doen bent niet aan hoe anderen het doen. Als je kijkt naar de social media uitingen van anderen en als jij jezelf hiermee gaat vergelijken dan heb je sowieso verloren. Niemand deelt zijn mislukkingen en slechte dagen. Misschien lees je eens een verhaal over hoe slecht het vroeger ging en hoe ver ze nu zijn gekomen, maar meer krijg je niet te zien. En onthoud dat mensen vaak niet praten over de echt moeilijke momenten die ze hebben gekend op hun pad naar succes.

3 Onze verhalen beginnen en eindigen niet zomaar ergens
Je hoort niet zo vaak de verhalen over Henry Ford die een aantal keer failliet is gegaan voordat hij succes kreeg. Maar dat zijn wel de werkelijke verhalen. Niemand is opeens succesvol en daar begin het verhaal dus niet en daar eindigt het verhaal ook niet. Jij staat nog midden in jouw verhaal en succes of mislukking liggen nog altijd op de loer.

4 Waar je nu bent is exact waar je nu moet zijn
Ga je niet haasten, je bent niet te laat voor je leven. Niemand kan jouw kansen van je stelen, want het zijn niet hen maar jouw kansen. Dus waar jij nu bent is exact waar je moet zijn. Het leven zit vol pieken en dalen en drempels waar we overheen moeten. We weten niet hoe het leven zal lopen, maar we kunnen wel controleren hoe we reageren op waar we nu staan in het leven. Winston Churchill zei ooit: “Succes is het gaan van mislukking naar mislukking zonder je enthousiasme te verliezen”. En dat is iets wat we waarschijnlijk allemaal kunnen.

Foto Theblondesalad.com Bron Self.com