Relaties

7 essentiële kwaliteiten van echte langdurige liefde

7 essentiële eigenschappen van een echt goede relatie

1 Respecteer je partner en geef hem bevestiging

Mannen hebben het vaak nodig om te weten dat ze nodig en nuttig zijn in de levens van hun vrouw. Vroeger waren er economische en sociale redenen om een relatie aan te gaan. Tegenwoordig heb je als vrouw geen man meer nodig om voor je te zorgen of om je te beschermen. Gelukkig maar. Wel is het zo dat je partner nog steeds het gevoel wil hebben dat jij hem nodig hebt. Laat je vriend of echtgenoot daarom regelmatig weten hoeveel hij voor je betekent. Merk het op als je man iets goed doet en toon je waardering. Vraag af en toe om de input van je partner, probeer dingen ook van zijn kant te bekijken en communiceer met liefde en waardering.

2 Steun je partner en moedig hem aan zijn doelen te bereiken

Begrip tonen, erkenning en steun geven aan je partner is een belangrijke manier om je waardering voor hem te tonen. Iemand geliefd laten voelen is een belangrijk onderdeel van een relatie. Blijf vragen naar en interesse tonen in je partners ambities en dromen. Net zoals jij gesteund wilt door je partner wil je partner ook jouw steun voelen.

3 Maak van intimiteit een prioriteit in je relatie
Fysieke affectie is hetgeen wat jullie bindt en speciaal maakt. Zoenen, aanraken en warme omhelzingen zijn de brandstof voor intimiteit en het gevoel van connectie. Een onderdeel van liefde is fysieke intimiteit, in welke vorm dan ook. Het zorgt voor een geboren en veilig gevoel in een relatie.

4 Laat hem dingen voor je doen

Als moderne, onafhankelijke vrouw heb je niet altijd hulp van je man nodig. Maar laat hem je toch helpen. Zoals eerder benoemd voelen mannen zich geliefd wanneer ze nodig zijn. Wanneer er iets gemaakt moet worden in huis kun jij dit aan je man vragen. Als je advies nodig hebt, vraag dan je man om raad. Heb je een conflict op je werk, met je familie of wat dan ook? Vraag je man of hij kan helpen.

5 Houd je eigen leven

Hoe goed jullie relatie ook is, het is belangrijk om ook tijd voor jezelf te maken en om je eigen interesses te hebben. We functioneren het beste wanneer ons hoofd leeg is en we voldoende energie hebben. Wanneer je partner een weekend weg gaat om te vissen dan rent hij niet weg van jou, hij zorgt dat hij zich kan opladen om zo zijn beste zelf te kunnen zijn bij jou. Hetzelfde geldt andersom als jij met je vriendinnen een weekendje weggaat. Geef je partner af en toe de ruimte om je te missen, om zichzelf te ontdekken en je zult een leukere partner om je heen hebben.

6 Communiceer in plaats van dat je klaagt
Als jij je echt irriteert aan iets wat je partner wel of juist niet doet is het goed om opzoek te gaan naar een manier om hier over te praten. Wanneer je merkt dat je geneigd bent om je partner kritisch te benaderen is goed om dit mantra tegen jezelf te blijven zeggen: “Communiceer en klaag niet”.

Wanneer hij nog steeds weigert om zijn spullen in de wasmand te doen, de borden niet in de vaatwasser zet of de badkamer in chaos achterlaat kun je opzoek gaan naar creatieve manieren om dit op te lossen. De rommel doet je partner niets, jouw geklaag doet hem wel wat en niet op een goede manier. Probeer rustig te blijven en te communiceren en niet direct in de ‘zeur’ modus te schieten.

7 Accepteer je partner voor wie hij is
Wanneer je iemand probeert te veranderen zal iedereen teleurgesteld raken. Probeer in plaats van je partner te veranderen zijn minpunten te accepteren en je partner te helpen waar nodig. De veiligheid die je kunt voelen wanneer je weet dat je partner je volledig accepteert kan iemand uit zijn schuld laten kruipen en tot ongekende hoogtes laten groeien. Besteed geen tijd aan het wensen dat je partner dit of dat beter kon of dat hij anders was. Wees dankbaar voor de persoon die partner vandaag is en voor wie hij morgen kan worden. Probeer groei bij je partner niet te forceren, maar te inspireren. Het enige wat jij kunt doen is een rolmodel zijn.

Mindbodygreen.com