Bewegen Gezond gewicht Gezondheid

10 Super makkelijke manieren om je gezondste jaar ooit te hebben

5 din

Wanneer je goed voor je lichaam zorgt en je gezond bent dan voel jij je goed. Maar goed voor je lichaam zorgen is soms best lastig. Daarom hebben wij 10 simpele manieren voor je op een rij gezet waardoor jij je goed voelt!

1 Kijk eens kritisch naar de inhoud van je keukenkastjes
Gezond leven houdt ook in gezond eten. Dus bekijk de inhoud van je keukenkastjes eens kritisch en gooi slechte ongezonde items weg.

2 Drink meer water
Ga niet lopen stressen over het feit dat je minimaal 2 liter water op een dag moet drinken, maar probeer gewoon net wat meer te drinken dan je normaal doet. Als je trek hebt in iets lekkers, neem dan eerst een glas water en begin met gebruiken van hervulbare waterflesjes. Die kun je overal mee naar toe nemen.

3 Eet meer groente
Je hoeft niet direct op een moeilijk vol te houden of ingewikkeld dieet, maar probeer gewoon elke dag zo veel mogelijk groente te eten. En zorg er ’s avonds voor dat groente je hoofd-ingredient van je maaltijd is.

4 Beweeg
Zorg ervoor dat je niet de hele dag stil zit. Loop heen en weer, haal eens extra koffie voor je collega’s, zwaai je armen in de lucht, dans, doe wat je wilt als je maar beweegt. Zorg dat die spieren in beweging blijven.

5 Wees lief voor jezelf
We hebben allemaal wel eens dagen waarvan we achteraf wensten dat we gezondere keuzes hadden gemaakt, maar laat het los. Wees niet teleurgesteld in jezelf als je een keer niet naar de sportschool bent gegaan, morgen ga je gewoon weer. Wees ook lief voor jezelf als je het even wat zwaarder met jezelf hebt.

6 Stretch
Probeer meer te stretchen. Verbeter je houding en houd je spieren gezond door ze wat extra liefde in de vorm van stretchen te geven.

7 Rust
Maak van je nachtrust een prioriteit. Probeer 20 minuten eerder naar bed te gaan of door alle tv, telefoon en computerschermen uit te zetten een uur voordat je gaat slapen.

8 Ga naar buiten
Geniet van de natuur en geef je lichaam extra energie door het zonlicht buiten. Zelfs een klein rondje wandelen is al hartstikke goed voor je.

9 Neem je lunch mee
Zorg dat je thuis een lekkere salade of gezonde boterhammen maakt. Op deze manier hoe je niet in de rij staan in de bedrijfskantine waar je allerlei slechte verleidingen moet weerstaan. En het is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook nog eens goed voor je portemonnee.

10 Stretch je ochtend
Probeer eerder op te staan, ga sporten of relax nog even met een kop thee voordat je naar je werk gaat. Op deze manier begin jij je ochtend zoals jij wilt.

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl