Zelfliefde

9 signalen dat je eindelijk van jezelf begint te houden

9 tekenen dat je eindelijk van jezelf begint te houden

Als ik denk aan zelf-liefde dan denk ik aan alle vrouwen die dagelijks worstelen om in te zien hoeveel ze eigenlijk waard zijn. Ik denk aan de jonge meisjes die in de spiegel kijken en die vooral ontevreden zijn met wat ze zien. De onzekerheid die er bij zo veel vrouwen zo diep ingeworteld zit.  

Dus als een vrouw eindelijk op het punt in haar leven komt dat ze wel van zichzelf houdt dan is dit een enorme mijlpaal. Het is zoals haar eerste kus, eerste keer, een huwelijk of een diploma uitreiking. We leven in een periode waarin veel waarde wordt gehecht aan schoonheid, status, likes en hoeveel vrienden we hebben is het niet makkelijk om van onszelf te houden als de unieke wezens die we zijn. 

-> Houd van jezelf zodat je niet van anderen afhankelijk bent om dit te doen

Maar hoe ouder we worden, hoe makkelijker het wordt om van onszelf te houden. We leren onszelf een beetje meer te begrijpen en het leven voelt lichter omdat het leven nou eenmaal makkelijker wordt als we houden van wie we zijn. Hieronder zie je 9 kleine signalen die aangeven dat je eindelijk van jezelf begint te houden:

1 Je zit beter in je vel
In plaats van te kijken naar je minpuntjes zie je in de spiegel punten die je juist mooi vindt. Je draagt kleding die je beste punten naar voren laten komen. En wat maakt het uit dat je wat bent aangekomen? Dit is het bewijs dat je geniet van het leven. Jezelf accepteren wordt makkelijker als je goed in je vel zit. 

2 Je bent gestopt met jezelf met anderen te vergelijken
Vroeger vergeleek jij jezelf bijna met elke vrouw die je zag. Je vroeg jezelf af hoe het kan dat haar zo mooi glansde, haar huid zo straalde of haar heupen zo smal waren. Nu weet je dat je door deze vergelijkingen jezelf naar beneden haalt terwijl dit helemaal net nodig is, iedereen is uniek en mooi op haar eigen manier. 

-> 23 zelfliefde activiteiten die je echt helpen om je leven beter te maken

3 Je haalt waardering uit jezelf en niet meer uit andere mensen
Vroeger vond je dat je er pas echt goed uit zag als mensen je een compliment gaven, nu vind je dat je er goed uit ziet als jij vindt dat je er goed uit ziet. Je weet wat je waard bent en de mening van andere mensen draagt hier niet meer aan bij, want je weet dat er niets zo veranderlijk is als een mens. En wat iemand deze maand nog prachtig vindt kan iemand de volgende maand vreselijk vinden, daarom is het onzin om je iets aan te trekken van de meningen van anderen. 

4 Je hebt geen man nodig die je het gevoel geeft dat je mooi bent
Veel vrouwen willen graag dat een man hun schoonheid waardeert. Hoe meer complimenten, hoe beter ze zich voelen. Ze hebben het nodig dat een man zegt dat ze sexy zijn om zich goed te voelen. Jij weet dat geen enkele man voor dit gevoel verantwoordelijk is, jij bent de gene die jou goed laat voelen. En jij bent de gene die zichzelf sexy vindt in dat mooie jurkje.

-> Zelfliefde, het enige goede voornemen waar jij je nog aan hoeft te houden

5 Je gunt anderen hun succes
Vroeger voelde jij je klein naast iemand met veel succes. Je voelde je minderwaardig en minder geslaagd dan de ander. Nu ben je gevuld met liefde voor jezelf en voel jij je niet meer klein naast andere mensen. Je vind het knap wat iemand heeft bereikt, maar voelt jezelf er absoluut niet minder door. 

6 Je bent niet meer zo hard voor jezelf
Vroeger maakte je je druk om elke klein dingetje wat jij in je eigen ogen verkeerd had gedaan. Maar nu je van jezelf begint te houden weet je dat iedereen fouten maakt en niemand perfect is. Je doet je best en dit is genoeg.

7 Je bent op zoek of hebt een goede, lieve man
Een relatie met een foute man kan betekenen dat de liefde voor jezelf ver te zoeken is. Je ging met foute mannen of met mannen die niet fout waren, maar die je ook niet de liefde gaven die je verdiende. Nu weet je wat je wilt en wat je verdient. 

8 Je investeert in zelf-zorg
Zelf-zorg betekent dat jij dingen in je leven implementeert die je een beter mens maken. Het kan gaan om gezonde voeding, sporten, mediatie, yoga of wat het dan ook is wat jou een gebalanceerd en goed gevoel geeft. Vroeger negeerde je de dingen die jou een goed gevoel gaven, nu komen ze op de eerste plaats. 

9 Als je zegt dat je van jezelf houdt dan meen je het ook
Eindelijk kun je zeggen dat je van jezelf houdt, dat jij jezelf goed genoeg vindt. Je voelt het en je meent het. En het is een heerlijk gevoel om na al die jaren zonder twijfel te kunnen zeggen dat je van jezelf houdt.

-> Zelfliefde, 8 manieren om meer tijd te maken voor jezelf 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com