Gezondheid

6 dingen die mensen met een schone keuken dagelijks doen

Met deze tips houd jij je keuken schoon!

Niets lekkerder dan een opgeruimde en schone keuken! Ze zeggen niet voor niets: “Een opgeruimd huis is een opgeruimde geest.” Maar denk jij ook wel eens als je om je heen kijkt: “Whaa wat een rommel! Waar moet ik beginnen?”

Mensen die altijd een schoon en opgeruimd huis hebben, hebben gewoontes ontwikkeld waardoor hun huis en keuken altijd netjes blijven. Deze gewoontes blijven helaas terugkomen, maar het fijne is wel dat het een stuk minder werk is als je het bijhoudt. Plus hoe prettig is het als jij ’s ochtends beneden komt en je kunt ontbijten in een schone frisse keuken! Dat is toch een veel fijner begin van de dag? Daarom hebben wij in samenwerking met Blue Wonder tips voor je om je koken fris en schoon te houden.

Een schone keuken heeft met 2 dingen te maken: 1 met gewoontes en 2 werken met goede producten!

Lees verder en ontdek de gewoontes van mensen die altijd een schone en frisse keuken hebben!

1 Leeg ’s ochtends de vaatwasser
Zorg dat je ’s ochtends de vaatwasser hebt geleegd zodat deze klaar staat voor de vaat van de komende dag. Wanneer je dit ’s ochtends doet dan wordt het stukken makkelijker om te voorkomen dat de vieze borden en kopjes zich in je gootsteen opstapelen.

2 Ga nooit slapen als de keuken niet is opgeruimd
Probeer je te verzetten tegen het feit dat je naar bed wilt terwijl de keuken nog niet is opgeruimd. Ruim alles die avond nog op in de keuken, zet glazen in de afwasmachine of was ze af, veeg het aanrecht schoon. Zo start je in de ochtend met een frisse keuken in plaats van met een vieze bende van de dag ervoor.

3 Gebruik desinfectie reinigers
Door desinfectie reinigers te gebruiken houd jij jouw keuken schoon. De desinfectie reinigers van Blue Wonder zijn de enige die Salmonella (en E-coli op het toilet) doden. Even een desinfectie reinigingsdoekje of een spray gebruiken en klaar is Kees!

4 Ruim tussendoor op
Je kunt zoveel rommel voorkomen als je direct tussendoor opruimt en schoonmaakt. Dus vul de vaatwasser als de pasta staat te koken, neem het aanrecht af als de kip in de oven zit. Op deze manier is het meeste werk al gedaan tegen de tijd dat je aan tafel zit te eten.

5 Maak na gebruik je oven of magnetron schoon
Niets viezer dan een aangekoekte oven of magnetron, als je dit bijhoudt is er niets aan de hand. Maar als het te ver heen is en alles al aangekoekt is dan heb je een speciale reiniger nodig. De Oven, Grill en BBQ reiniger van Blue Wonder zorgt ervoor dat je rooster in 10 minuten weer schoon is en het is daarnaast biologisch afbreekbaar!

6 Denk om je vaatdoekjes
Vaatdoekjes zijn een bron van bacteriën! Wist jij dat in Nederland dagelijks 2.000 mensen ziek worden van eten en dat het grootste deel van de infecties in de eigen keuken ontstaat? Even het aanrecht afnemen, drinken wat is omgevallen opnemen, de tafel na het eten afnemen… allemaal met hetzelfde doekje. Op zo’n manier kan een doekje na 24 uur meer dan 24 miljard bacteriën bevatten. Gebruik daarom elke dag een schoon doekje en spoel je doekje goed uit na gebruik.

De vaatdoeken van Blue Wonder kun je in de vaatwasser stoppen en dat is super handig! Want als je dagelijks je doekje in de vaatwasser gooit dan weet je tenminste zeker dat je hem niet te lang gebruikt (daarnaast kun je ze 500 keer hergebruiken, dus hoef je niet de hele tijd nieuwe vaatdoekjes aan te schaffen)!

Heb jij nog tips voor het schoonhouden van je keuken? Deel ze met ons op Facebook, zo kunnen we elkaar helpen!!

Kijk voor informatie over de reinigingsproducten van Blue Wonder op www.bluewonder.nl.