Relaties

Als je van iemand houdt dan verander jij je prioriteiten

Als je van iemand houdt dan verander jij je prioriteiten

Als je van iemand houdt dan staat die persoon bovenaan je prioriteiten. Dat betekent niet dat al het andere in je leven onbelangrijk wordt. Het betekent niet dat jij je vrienden laat vallen omdat je alleen nog maar bij die persoon wilt zijn. Het betekent niet dat jij je werk laat versloffen omdat je je aandacht alleen nog maar bij die persoon kan houden. Het betekent ook niet dat jij je dromen en idealen opgeeft om ruimte te maken voor die persoon.

Het betekent dat je tijd met die persoon spendeert. Het betekent dat je de gevoelens van die persoon serieus neemt. Het betekent dat het geluk van de ander net zo belangrijk is als je eigen geluk. Als je van iemand houdt kun je niet zomaar een keuze maken die beter voor jou is zonder ook maar een seconde over de ander na te denken. Je moet de tijd maken om na te denken of je wel of niet meegaat om drankjes te drinken met je collega’s. Nadenken of deze uitnodiging het waard is om de ander op jou te laten wachten terwijl hij of zij eten voor je heeft gemaakt. Als je van iemand houdt zijn het die beslissingen die je dagelijks moet maken.

Maar iemand bovenaan je prioriteiten plaatsen betekent niet dat die persoon altijd jouw belangrijkste prioriteit is. Er zullen dagen zijn dat je een belangrijke meeting op je werk hebt en je deze persoon niet kunt terug appen. Er zullen weekenden zijn waarin je de ander alleen en verveeld achterlaat omdat je met je vriendinnen hebt afgesproken.

Jouw persoon kan niet van jou verwachten dat jij alles voor hem of haar laat vallen. Jouw persoon kan niet verwachten dat jij je leven opgeeft. Jij kan de ander niet elke dag op de eerste plek zetten, zo werkt de wereld nou eenmaal niet. Maar over het algemeen zou je jouw persoon wel op de eerste plaats moeten zetten. Over het algemeen zou je zijn of haar geluk het belangrijkste moeten vinden.

Als je van iemand houdt wil je iemand nooit het gevoel geven dat hij of zij op de tweede of zelfs derde plaatst staat. Je legt je telefoon weg als je met je persoon aan het eten bent en hij of zij een gesprek met je aangaat. Je vermijdt het om te veel tijd zonder hem of haar te spenderen en je vermijdt het de gevoelens van de ander te kwetsen, want als de ander pijn heeft of zich gekwetst voelt dan voel jij dit ook.

Als je van iemand houdt dan beloof je om goed voor die persoon te zorgen, zelfs als dat betekent dat je soms wat extra moeite moet doen. Dat je leuke dingen plant, dat je berichten en telefoontjes beantwoordt, dat je op tijd komt en dat je je liefde toont. Maar je hebt nooit het gevoel dat het moet of dat jij je energie verspilt.

Als je van iemand houdt dan zorg je ervoor dat de ander zich gewaardeerd voelt. Je zorgt ervoor dat ze zich gezien voelen en je zorgt er zeker voor dat die persoon zich een belangrijk onderdeel van jouw wereld voelt.