Relaties

9 Verrassende dingen die gelukkige stellen doen

10 belangrijke eigenschappen voor een goede relatie

Ken jij het geheim voor een gelukkige relatie? Sommige van deze dingen die gelukkige stellen doen zorgen ervoor dat je gaat nadenken over jouw relatie

1 Ze gaan op hetzelfde tijdstip naar bed
Vrouwen die gelukkiger zijn in hun huwelijk gingen in 90% van de gevallen tegelijkertijd met hun partner naar bed, aldus een recente studie van de Universiteit van Pittsburgh. Van de vrouwen die niet tevreden waren met hun huwelijk ging iets meer dan de helft niet tegelijkertijd met hun partner naar bed. Wanneer jullie schema’s niet op elkaar aansluiten en je niet samen kunt gaan slapen is het goed om een ander tijdstip op de dag te kiezen om samen te zijn.

2 Ze zijn niet bang om boos in slaap te vallen
Zelfs de gelukkigste stellen vallen wel eens in slaap terwijl ze ruzie hebben, aldus Shaunti Feldhahn onderzoeker en schrijfster. Door gedwongen een oplossing te zoeken kan het zijn dat je ’s ochtends spijt hebt van de dingen die je die avond hebt gezegd. De truc is om het probleem de volgende dag met een helder en uitgerust hoofd nog eens te bekijken. Van de meer dan 1000 stellen met wie ze heeft gepraat waren de stellen die het probleem de volgende dag uitspraken 8 keer gelukkiger dan de stellen die de volgende dag deden alsof de ruzie nooit had plaats gevonden.

3 Ze hebben zelf sterke vriendschappen
Af en toe dingen zonder je partner doen maakt een relatie sterker. Mensen die een groot sociaal leven hebben zijn vaak gelukkiger dan de mensen die al hun energie in hun relatie steken. Stellen met een sociaal netwerk of eigen hobbies zijn minder geïsoleerd en afhankelijk in hun relatie, waardoor hun relatie nog meer verrijkt wordt.

4 Ze zijn niet altijd pijnlijk eerlijk
De waarheid vertellen in een relatie is belangrijk, maar zorg ervoor dat je dit op een aardige manier doet en wees niet te bot. Er zijn leugentjes om bestwil die helemaal niet zo erg zijn. Onderzoek toont aan dat de gelukkigste stellen rekening houden met de gevoelens van de ander wanneer ze een lastig gesprek hebben.

5 Ze zetten hun kinderen niet altijd op de eerste plaats
Het krijgen van kinderen is ontzettend mooi, maar het kan ook behoorlijk zwaar zijn. Maar wanneer je al je aandacht op je kinderen richt dan doe jij je partner te kort. Stellen met kinderen kunnen niet thuis komen en samen zijn, maar de tijd dat de kinderen ’s avonds in bed liggen is erg waardevol. Zorg er voor dat die tijd ’s avonds ook echt waardevol is, ga daarom niet de hele avond met je telefoon spelen of als een zombie naar de tv staren. Kijk samen naar iets wat jullie beiden leuk vinden en kruip lekker tegen elkaar aan op de bank.

6 Ze zijn niet bang om hun liefde te tonen
Gelukkige stellen zijn meer geneigd om elkaar te knuffelen of elkaars hand vast te houden wanneer ze in het openbaar zijn dan minder gelukkige stellen. Wanneer je elkaars handen vasthoudt dan zakt de spanning en stress. Daarnaast is het een emotionele geruststelling dat jullie een team zijn.

7 Ze gaan ervan uit dat uit elkaar gaan geen optie is
De gelukkigste stellen die Feldhahn heeft geïnterviewd hadden een gedeelde bankrekening, waren niet bang om zich naar elkaar kwetsbaar op te stellen en hadden het nooit over scheiden of uit elkaar gaan. Hierdoor hebben deze stellen eerder de neiging om problemen samen op te lossen in plaats van ervoor te kiezen om uit elkaar te gaan. De gelukkigste stellen sprongen samen in het diepe zonder veiligheidsnet.

8 Ze maken compromissen en geen opofferingen
Relaties gaan om het geluk van 2 mensen, dit vergt wat flexibiliteit van beide partners. In plaats van automatisch je partner zijn of haar zin te geven is het soms goed om het midden op te zoeken. Wanneer je compromissen maakt betekent het dat je het de ene keer op jouw manier doet en de andere keer op de manier van je partner.

9 Ze houden de lieve dingen bij
Het opmerken van de lieve dingen die je partner voor je doet kan het begin zijn van een cirkel van lieve dingen. Want wanneer jij opmerkt wat voor lieve dingen je partner voor jou doet dan zul je eerder geneigd zijn om ook lieve dingen terug te doen. Gelukkige stellen vinden het leuk om wat terug te doen voor hun partner.

www.rd.com