Geluk Relaties

Vind je het lastig om een orgasme te krijgen? Dit kan de reden zijn…

Tantra adviezen om zin te krijgen in seks

Velen van ons maken zich zorgen over hun orgasmes. Of het nou is hoe vaak we een orgasme krijgen of waarom we juist geen orgasme krijgen zijn dingen die ons bezig houden. En een nieuwe studie toont aan dat het niets te maken heeft met hoe we presteren in bed, nee het het is iets biologisch.

Een studie gedaan door de Mayo Clinic toont aan dat het vermogen van een persoon om een orgasme te krijgen vooral afhangt van iemand zijn anatomie. Terwijl mannen vertrouwen op hersensignalen, vertrouwen vrouwen op de positie waarin ze seks hebben om ervoor te zorgen dat ze klaarkomen.

Voor mannen, komt een orgasme tot stand door de signalen tussen hun hersenen, ruggenwervel en penis, aldus dokter Jason Siegel.

Of vrouwen een orgasme krijgen is afhankelijk van de positie waarin we seks hebben. Daarnaast krijg je sneller een orgasme wanneer je clitoris dicht bij de vagina ingang zit.

Wanneer een vrouw probeert om een orgasme te krijgen doormiddel van seks, lijkt het dat dit het meest succesvol is wanneer de voorzijde van de vagina wordt gestimuleerd, zegt dokter Siegel.

Maar in welk standje is de kans dan het grootst dat je een orgasme krijgt?
Hoewel veel mensen denken dat dit doggy style is, onthult dokter Siegel dat het de missionaris houding en de omgekeerde cowgirl houdingen zijn (de vrouw zit bovenop met haar rug naar het gezicht van haar partner) die grootste kans op het krijgen van orgasme geven.

Dus wie weet wat een het wisselen van houding voor jou en je partner kan beteken. Het loont in ieder geval de moeite om het eens uit te proberen.

www.goodhousekeeping.co.uk