Geluk Relaties

Vind je het lastig om een orgasme te krijgen?

Tantra adviezen om zin te krijgen in seks

Het vrouwelijk orgasme, er is al veel over gezegd. Voor vrouwen is vaak niet zo eenvoudig als dat het is voor mannen om een orgasme te krijgen. Er zijn veel vrouwen die zich zorgen maken over hun orgasme. Of het nou is hoe vaak we een orgasme krijgen of waarom we juist geen orgasme krijgen: het zijn dingen die vrouwen bezig kunnen houden. Een nieuwe studie toont aan dat het wel of niet een orgasme krijgen vaak niets te maken heeft met hoe we presteren in bed, nee het het is blijkbaar iets biologisch. Dat is fijn en het is ook fijn om te weten dat het niet altijd tussen je oren zit.

Een studie gedaan door de Mayo Clinic toont aan dat het vermogen van een persoon om een orgasme te krijgen vooral afhangt van iemand zijn anatomie. Daarnaast vertrouwen mannen op hersensignalen en vertrouwen vrouwen op de positie waarin ze seks hebben om ervoor te zorgen dat ze klaarkomen.

Voor mannen, komt een orgasme tot stand door de signalen tussen hun hersenen, ruggenwervel en penis, aldus dokter Jason Siegel. Of vrouwen een orgasme krijgen is afhankelijk van de positie waarin we seks hebben. Daarnaast krijg je sneller een orgasme wanneer je clitoris dicht bij de vagina ingang zit. Ook kun je als vrouw natuurlijk hulpmiddelen gebruiken. Er zijn verschillende speeltjes te koop die vrouwen helpen bij het krijgen van een orgasme.

Wanneer een vrouw wel probeert om een orgasme te krijgen doormiddel van seks, lijkt het dat dit het meest succesvol is wanneer de voorzijde van de vagina wordt gestimuleerd, zegt dokter Siegel.

Maar in welk standje is de kans dan het grootst dat je een orgasme krijgt?
Hoewel veel mensen denken dat dit doggy style is, onthult dokter Siegel dat het de missionaris houding en de omgekeerde cowgirl houdingen zijn (de vrouw zit bovenop met haar rug naar het gezicht van haar partner) die grootste kans op het krijgen van orgasme geven.

Dus wie weet wat een het wisselen van houding voor jou en je partner kan beteken. Het loont in ieder geval de moeite om het eens uit te proberen. Ook kan tantra seks iets zijn kan helpen om een orgasme te krijgen. Tantra klinkt misschien een beetje spannend en onwennig, maar tantra is een hele mooie spirituele oefening om je bewustzijn te vergroten en om de mannelijke en vrouwelijke energie samen te laten komen.

In de tantra gaat het vooral over je tijd nemen, en net als met yoga- en meditatie oefeningen wordt het niet voor niets een tantra oefening genoemd. Oefening baart, dus ook bij tantra, kunst. Een mooie oefening om eens te proberen is om tegen over elkaar te gaan zitten en wanneer je beiden ontspannen bent dan kun je elkaar zacht aanraken en strelen, maar sla de geslachtsdelen over. Wanneer je merkt dat je partner opgewonden raakt dan is het goed om het te kalmeren door hem te zeggen dat hij je aan moet blijven raken op je arm, je nek of tussen je borsten.

Vanaf dit punt kun je beginnen met het voorspel waarbij je elkaar kust en waarbij je nu dicht bij elkaar bent zonder daadwerkelijk seks te hebben. Wanneer jullie beiden opgewonden zijn en je de connectie voelt kun je daadwerkelijk seks met elkaar hebben. Wanneer je tijdens de seks merkt dat je partner te opgewonden is dan is het goed om het rustiger aan te doen of dat jullie je samen even op jouw lichaam concentreren. Zodra je partner weer meer controle heeft kunnen jullie samen het ritme weer opbouwen. Doe dit een aantal keer totdat jullie beiden even opgewonden zijn en beiden klaar zijn om tot ontlading te komen.

Onthoud dat het lang niet voor iedereen even makkelijk is om een orgasme te krijgen. Het is dus ook niets om je voor te schamen en ook zonder een orgasme kun je genieten van seks. Wanneer je het idee dat je per se een orgasme moet krijgen tijdens de seks los laat, is de kans groter dat je veel meer kunt genieten van het moment. Het haalt zogezegd de druk eraf en brengt het plezier en de intimiteit weer terug. Praat erover met je partner er probeer te voorkomen dat het gebrek aan een orgasme niet de plezier bederft. 

www.goodhousekeeping.co.uk