Geluk

Ik leer langzaam om niet altijd beschikbaar te zijn

Ik leer langzaam om niet altijd beschikbaar te zijn

Ik leer langzaam dat ik niet altijd beschikbaar hoef te zijn. Ik ben erachter dat ik op deze manier mijn ziel, mijn energie en hart bescherm tegen diegenen die het proberen te vervuilen. 

Ik leer langzaam hoe ik onbeschikbaar kan zijn voor mensen die me leegzuigen. Mensen die het leven en alle goede energie uit me wegzuigen. Mensen die in je leven komen en die het zwaarder in plaats van lichter maken. Ik leer hoe ik in plaats daarvan mijn tijd kan investeren in mensen die me energie geven. Langzaam leer ik dat het niet egoïstisch is om te kiezen voor energie en mensen die me gelukkig maken, nee het is noodzakelijk. 

Ik leer langzaam dat ik niet beschikbaar hoef te zijn voor mensen die me niet waarderen. Onlangs heb ik geleerd dat liefde zonder respect of waardering leeg is. Dat de mensen die zeggen dat ze van je houden en er niet zijn als je zo nodig hebt, niet voor je opkomen als dit nodig of je helpen als dit nodig is je niet waarderen. Ze vinden je aardig, maar ze zijn ook niet bang om je te verliezen. Ze zijn er niet bang voor om je keer op keer te teleurstellen.

Volg Herhealth.nl op Instagram

Ik leer langzaam dat ik niet beschikbaar hoef te zijn voor vicieuze cirkels: voor mensen die niet veranderen, hoe vaak je ze ook vergeeft of weer terugneemt in je leven. Of voor mensen die verwachten dat jij hen helpt om hun zware last te dragen, maar die jou andersom niet helpen als jouw last moet worden verlicht. Ik leer langzaam hoe ik onbeschikbaar kan zijn voor alles wat me geen energie geeft.

Ik leer langzaam, dat wanneer je jezelf wilt beschermen je je omgeving wijs moet kiezen en dat je voor sommige mensen onbeschikbaar moet zijn. Want langzaam leer dat mijn leven nooit zal veranderen als ik de mensen met wie ik mij omring niet verander. En dat wanneer ik mijn gewoontes niet verander ik ook geen andere resultaten kan verwachten. Ik leer langzaam dat onbeschikbaar zijn je soms dichter brengt bij wat voor jou is bedoeld, omdat je langzaam alles loslaat wat niet zo bedoeld is. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?