Geluk

8 ongemakkelijke signalen dat je langzaam wordt wie je hoort te zijn

1 Je doet veel dingen alleen en je voelt je geïsoleerd van anderen
Hoe volwassener je wordt, des te beter je in staat bent om dingen zelf te regelen. Soms voel je je wel eens alleen of zelfs geïsoleerd, maar diep van binnen ben je ook trots dat je het zelf allemaal redt.

2 Je realiseert je dat je nog wat dingen uit te zoeken hebt met jezelf
Je weet dat er nog wat dingen zijn waar je aan moet werken. Of het nu gaat om bepaalde angsten, vertrouwenskwesties, onzekerheden of andere zaken die je welzijn verstoren. Je erkent dat je misschien wat werk te doen hebt en je doet je best om hiermee aan de slag te gaan.

3 Je hebt sterk de behoefte om bepaalde mensen los te laten
Je merkt dat je veel kennissen hebt en daarom begin je na te denken over de relatie en band die je met mensen hebt. Je begint je te realiseren wie je in je leven wilt en in wie je tijd en energie wilt investeren. Je voelt je schuldig en verdrietig ten opzichte van de mensen die je los moet laten, want het zijn mensen waar je van houdt, maar toch ben je sterk genoeg om deze relaties achter je te laten omdat je weet dat je hier uiteindelijk beter van wordt. 

4 Je vindt het lastiger om mensen te vertrouwen
Niet alleen omdat je selectiever bent als het gaat om je vrienden, maar ook omdat je makkelijker door mensen heen prikt. Je bent in het verleden vaak genoeg teleurgesteld en je weet ondertussen heel goed hoe de wereld in elkaar zit. Maar aan de andere kant ben je hierdoor enorm loyaal aan de mensen die je wel vertrouwt.

5 Je hebt het gevoel dat je leven saai is
Het is lastig om een tevreden gevoel over je leven te krijgen, er is altijd iets anders wat je wilt bereiken. De routines en gewoontes van je leven en werk vervelen je en je wilt meer. Maar dit is een goed teken want je leven is ‘saai’ omdat je geen drama’s in je leven hebt en er nu ruimte is om verder te gaan. Dit is iets om trots op te zijn. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

6 Je weet iets te goed hoe het voelt om verdrietig te zijn
Je weet dat het leven pieken en dalen kent en kent daarom ook periodes van verdriet. Maar je accepteert de periodes van falen, teleurstelling en verdriet. Je weet dat het leven niet altijd over rozen gaat, maar je weet ook dat je altijd weer terug veert en opstaat, wat er ook gebeurt. 

7 Je hebt spijt van de dingen die je in het verleden hebt gedaan
Het is makkelijk om jezelf de schuld te geven van de fouten die je in het verleden hebt gemaakt. Je erkent dat je verkeerde keuzes hebt gemaakt, maar weet dat spijt je nergens brengt. Wees er trots op dat je nu gegroeid bent als persoon en dat je het nu anders zou doen. Wees er trots op dat je nu andere keuzes zou maken, maar dat je door de fouten in het verleden de persoon bent geworden die je nu bent. 

8 Je voelt je onzeker of verward over je toekomst
Je weet niet zo goed wat je wilt of wat je doel is. Maar dankzij alle verwarring en angsten lukt het je om je verantwoordelijkheid te nemen. Je doet je werk, je betaalt je rekeningen. En aan het einde van het liedje doe je alles stap voor stap en begrijp je heel goed dat alles gebeurt als de tijd er rijp voor is.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?