Relaties Single

Is liefde meer een keuze dan een gevoel?

20 vragen om elkaar op een andere manier te leren kennen

De meeste mensen focussen op verliefd worden en baseren de duur van een relatie op hun verliefde gevoelens. Wanneer je net een nieuwe relatie hebt dan is alles leuk en spannend aan elkaar.

In het begin ben je constant bezig met je nieuwe liefde en wil je het liefst altijd samen zijn.

Maar gevoelens kunnen veranderen. Verliefde gevoelens kunnen minder worden en je moet werken om de liefde levendig te houden. En juist die keuze: ben je bereid om te werken voor deze relatie of laat je deze persoon los, is belangrijk. Wanneer je hebt gekozen voor je relatie dan kan het ‘werken’ beginnen.

Het is een keuze om elke dag het goede in je partner te zien in plaats van je te focussen op de negatieve kanten van je partner. We moeten onze partners accepteren zoals ze zijn. Wanneer we een relatie starten met het idee dat we iemand kunnen veranderen dan ga je het hoogstwaarschijnlijk samen niet volhouden. We hebben allemaal onze imperfecties en gekke dingen, maar om die dingen in elkaar te accepteren is een onderdeel van de liefde.

Het is een keuze om de kleine irritante dingen die je partner doet te negeren. Wanneer je partner vergeet om het vuilnis buiten te zetten of het dopje niet terug op de tandpasta doet dan kunnen we het hier met onze partner over hebben. Maar je kunt ook accepteren dat je partner nou eenmaal vergeetachtig is en er voor kiezen om het te laten gaan.

Een andere belangrijke keuze die we kunnen maken is om onze redenen te onthouden waarom we in eerste instantie verliefd werden op onze partner. Je relatie zal niet altijd leuk zijn en er zullen serieuze discussies en onenigheden plaatsvinden. Er zullen moeilijkere tijden zijn waar je samen met je partner doorheen moet komen. Het belangrijkste om deze moeilijke tijden te overwinnen is om te proberen te onthouden dat je respectvol naar elkaar moet blijven en dat je samen moet werken om er uit te komen. Tijdens deze periodes kan het echt helpen om te onthouden waarom we in eerste instantie verliefd op elkaar werden.

Liefde bestaat uit keuzes. We kiezen ervoor om het goede te zien en het lelijke te negeren. Kijk naar wat je kunt doen voor je partner en probeer te onthouden waarom je van je partner houdt. De keuze om tijd en moeite in je relatie te stoppen zal samengaan met de beloning in de vorm van een warme en langdurige relatie.

Laat een reactie achter