Relaties Single

10 stappen om een gezonde relatie aan te trekken

10 stappen om een gezonde relatie aan te trekken

1 Behandel jezelf goed
Het lijkt een open deur, maar daarom niet minder belangrijk. Je moet eerst gelukkig zijn met jezelf wil je de juiste partner aantrekken. Je moet weten wat jij wilt, hoe jij behandelt wilt worden.

2 Zelfbeeld
Jij vind jezelf misschien niet zo grappig, alert, knap, slim of verzin het maar dan anderen. Iemand anders kan daar heel anders over denken. Dus heb vertrouwen in jezelf! Zorg ervoor dat jij jezelf accepteert voor wie jij bent, dan doen anderen dit automatisch ook.

3 Wees jezelf
Misschien deel je tijdens de datingsfase liever geen details over jezelf, misschien vind je het eng om jezelf kwetsbaar op te stellen. Dat is ook hartstikke eng, vooral als je al meerdere keren bent gekwetst. Maar je gevoelens verstoppen om zo succesvoller of zelfverzekerder te lijken heeft geen zin. Met dit gedrag zit jij de liefde in de weg. Dus wees wie je bent, als jij je echt ik niet met iemand kan of durft te delen dan zullen jullie nooit verder komen. Want de man die tegenover jou aan tafel zit vind dat lieve rustige meisjes misschien juist wel heel aantrekkelijk.

4 Probeer je verleden te laten voor wat het is
Iedereen heeft een verleden en kent moeilijkere periodes. Maar probeer dit achter je te laten. Probeer iemand in je hart te sluiten, sta open voor de liefde. Je bent nu weer een stukje wijzer, herkent nu misschien bepaalde patronen of bepaald mannen. Vertrouw op jezelf en geloof in de toekomst.

5 Vind de aardige jongens leuk
We hebben de neiging om de mensen af te wijzen die ons echt aardig vinden en die ons goed behandelen. Vecht tegen die neiging!!!! De leuke en lieve mannen zijn het meer dan waard!

6 Te cool
Probeer je tijd niet te verdoen met mannen die te cool zijn, die slecht voor je zijn en warvan je van een afstand al ziet dat ze niet beschikbaar zijn. Het is de tijd en de moeite niet waard. Iemand die echt in jou is geïnteresseerd is beschikbaar en maakt tijd.

7 Heb plezier!
Onthoud dat daten ook leuk kan zijn. Je hoeft niet persé de man van je dromen tegen te komen, je kunt ook gewoon genieten van een avondje uit. Want die zoveelste aflevering van Sex and the city kijken op de bank kun je altijd nog doen.

8 Vertrouw je gevoel
Je vriendinnen vinden je nieuwe vlam misschien saai of voorspelbaar maar laat je hier niet door uit het veld slaan. Jij bent de gene die tijd met hem door moet brengen. En wees eens eerlijk, zou jij willen ruilen met hun partner?

9 Neem de tijd
Neem de tijd om elkaar te leren kennen. Je hoeft dingen niet te overhaasten of zekerheid te hebben na date 3. Neem eerst zelf maar eens de tijd of hij is wat jij wilt.

10 Ga niet alles analyseren
Ga niet over alles nadenken. Neem de dingen zoals ze komen. En als dingen niet goed voelen, laat het los en ga verder.