Geluk

9 dingen die gebeuren als je moe bent van het altijd sterk zijn

9 dingen die gebeuren als je moe bent van het altijd sterk zijn

1 Je stopt met jezelf dwingen om dingen te doen. Zoals er altijd voor iedereen zijn, altijd ingaan op elke uitnodiging die je krijgt of jezelf toch maar weer dwingen om uit te gaan en plezier te hebben. Je voelt je comfortabeler met het proberen te begrijpen van je gevoelens en emoties in plaats van er voor weg te rennen.

2 Je bent eerlijker over hoe jij je voelt. Als mensen je vragen of het goed met je gaat, dan zeg je niet dat het goed gaat als dit niet zo is. Je liegt er niet meer over omdat je weet dat dit je nergens brengt.

3 Je bent bereid om om hulp te vragen. Je weet dat je niet altijd alles alleen hoeft te doen en je weet ook dat je misschien niet zo sterk bent als je altijd dacht. Ook jij hebt mensen nodig en je bent hier meer dan oké mee.

4 Je hebt minder geduld en bent minder tolerant. Je hebt geen zin meer in dingen die je nerveus maken of ongemakkelijk laten voelen. Jij bent niet meer zo flexibel en makkelijk als je was. Je loopt weg van de dingen die je stress geven, ook al is dit niet altijd even makkelijk.

5 Soms voelt het alsof jij jezelf niet kent. Je bent het niet gewend dat je niet alle kracht hebt. Jij stond altijd aan de andere kant, jij was altijd de persoon die iedereen hielp, de persoon waar iedereen op kon leunen. Het duurt even voordat je went aan deze nieuwe persoon en het lijkt erop dat alle jaren van sterk zijn hun tol beginnen te eisen. Je bent nu vooral moe en herkent jezelf niet meer in de sterke persoon die dacht die je was.

6 Mensen begrijpen je niet altijd meer. Je vrienden hebben het gevoel dat er iets anders aan je is, je collega’s zijn niet altijd meer zo aardig als ze waren en je sociale ‘cirkel’ geeft je de ruimte. Ze denken misschien dat jij hen niet meer leuk vindt, maar de waarheid is dat je nu gewoon even tijd voor jezelf nodig hebt.

7 Je begint jezelf, je leven en je keuzen opnieuw te evalueren. Je vraagt je af of je te hard voor jezelf bent geweest of het wel goed was om je gevoelens en emoties te negeren. Je begint je af te vragen of de manier waarop jij je nu voelt iets nieuws is of dat dit iets is wat je eigenlijk al heel lang probeert te onderdrukken.

8 Je leert dat het gezond is om kwetsbaar te zijn. Je begint met het accepteren van je kwetsbaarheid, van je tranen en alle andere dingen die je vroeger vooral associeerde met ‘zwakte’. Je leert dat het je mens maakt en dat proberen om altijd maar sterk te zijn een grote leugen is. Kwetsbaarheid is een andere vorm van kracht.

9 Je weet dat je uiteindelijk weer sterk zult zijn, maar je moet eerst deze fase omarmen. Je probeert er niet tegen te vechten of het te negeren, nee je laat het gebeuren. Je hebt besloten, dat je voor deze keer vrede hebt met zacht, emotioneel, verdrietig of verward zijn. In plaats van dat je zo hard je best doet om het te doen lijken alsof je alles onder controle hebt, terwijl je hier in werkelijkheid aan onderdoor gaat.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?
Foto: talesofendearment.com