Geluk

8 signalen dat je te veel van jezelf aan anderen geeft

11 signalen dat je te veel van jezelf aan anderen geeft

Er is niets mis met genereus en vriendelijk zijn. Maar vaak putten we onszelf uit omdat we zo veel aan anderen geven en tegelijkertijd onszelf vergeten. Iedereen heeft zijn eigen limieten en het is belangrijk om die van jou te weten. Onderstaand vind je 8 signalen dat je meer geeft dan goed voor je is en dat het tijd is om op jezelf te focussen:

1 Je voelt je uitgeput
Je bent er voor andere mensen, bent voor iedereen vriendelijk en staat voor iedereen klaar. Maar ondertussen heb je geen tijd meer om zelf te ontspannen omdat je altijd maar bezig bent. Je bent constant moe en daarom is het tijd om je te focussen op jezelf en op jouw behoeftes.

2 Je vergeet jouw behoeftes
Omdat je altijd zo veel aan anderen geeft weet je eigenlijk zelf niet meer zo goed wat jouw behoeftes zijn en wat jouw doelen zijn. Jouw passies en dingen die belangrijk voor je zijn verdwijnen steeds meer naar de achtergrond. Dit is niet goed, begin daarom zo snel mogelijk met jezelf weer op de eerste plaats zetten.

3 Je laat je, zonder dat je het door hebt, door andere mensen kwetsen
Je bent er altijd voor de mensen in je leven omdat je om ze geeft en omdat je het fijn vindt om ze gelukkig te maken. Maar omdat je zo je best doet om iedereen gelukkig te zien wordt je steeds kwetsbaarder voor de woorden en acties van anderen. Jij bent gelukkig als je andere mensen gelukkig maakt, maar op deze manier leg jij je geluk in de handen van andere mensen. Het is tijd om het heft weer in eigen hand te nemen en om jezelf gelukkig te maken.

4 Je helpt mensen niet ‘1 keer’, nee mensen blijven terugkomen voor je hulp
Je hebt afgesproken om iemand een keer ergens mee te helpen, maar daar blijft het niet bij. Deze persoon blijft terugkomen voor meer hulp, ondersteuning of advies. Mensen maken misbruik van je lieve en goede natuur. Leer daarom om nee te zeggen zonder je schuldig te voelen. 

5 Je hebt het gevoel dat je wordt gebruikt
Als je het gevoel hebt dat mensen misbruik van je maken dan is dit ook zo. Je hebt maar 1 leven, laat anderen je niet gebruiken voor hun eigen behoeftes.

6 Je bent te druk om echt goed voor jezelf te zorgen
Als je op het punt bent aangekomen dat je bijna geen tijd meer hebt om goed voor jezelf te zorgen dan is dit een rode vlag en dan betekent het dat het tijd is om actie te ondernemen. Daarnaast kun je echt beter voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Alles begint bij jou.

7 Je staat klaar voor de verkeerde mensen
Je ziet fouten van andere mensen door de vingers, vergeeft mensen keer op keer en ziet in iedereen het goede. Je wilt mensen niet loslaten en geeft niet op. Hierdoor ben je ook omgeven door mensen die niet het beste met je voor hebben. Je weet in je hart eigenlijk zelf ook wel om welke mensen het gaat. 

8 Je voelt je aan het eind van de dag leeggezogen
Als je je aan het einde van dag volledig leeggezogen voelt dan moet er iets veranderen, want zo hoor je je niet te voelen. Stop met jezelf geven aan mensen die jouw tijd niet verdienen. Dit geldt zowel privé al zakelijk. Jij doet er ook toe!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?