Gezondheid

Ouder worden is zeker wel een pretje als je het goed doet!

Ouder worden is zeker wel een pretje als je het goed doet!

Ervaring komt met de leeftijd. Helaas zijn er meerdere dingen die met leeftijd mee komen en onze grote vriend Abraham komt helaas nooit alleen met mosterd, maar ook met een berg van die onnodig vervelende kwaaltjes. Zo is is je prostaat een fervent slachtoffer van deze goede leeftijds goeroe. Voor alles is een oplossing, zo ook voor te lang welkome visites van Abraham.

Wat voor kwaaltjes dan?
Op de zojuist hierboven beschreven leeftijd, willen sommige mensen wel eens moeite krijgen met het onder controle houden van de urine afvoer. De een moet in de nacht vaker naar het toilet, wat leidt tot onrustige nachten, de ander heeft gewoonweg last van plassen en het druppelt er meer uit, geeft een twijfelachtige straal of het brand een heel klein beetje of er iets verstopt zit. Dat kan kloppen, want de toevoer vanuit de blaas is afgesneden door de prostaat die vanaf een bepaalde leeftijd gaat groeien. Deze drukt dan weer tegen de urine buis en daardoor wordt de straal afgesneden en begint het te druppelen in plaats van de standaard straal. Het erge van alles, bij mannen is dit standaard groeiproces in het leven van een man, dus tegenhouden kan niet, wel zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

Onder de 40..
De prostaat is een kleine, normaal ten grote van een goed ontwikkelde walnoot. Voor een groot gedeelte zorgt deze ook voor het zaadvocht. Naarmate je ouder wordt – en dat begint rond de 50- groeit deze. en daar is geen ruimte voor in het lichaam, wat dus voor alle problemen zorgt. De urinebuis zelf, loopt door de prostaat heen en deze wordt als het ware afgeknepen.

Is er iets aan te doen?
Voor alles is een oplossing en een grote prostaat is hier geen uitzondering op. Deze kun je vinden in de vorm van supplementen waar zaagbladpalm in zit. Zaagbladpalm is het extract van de gedroogde vrucht van de Sabal Serrulata, een soort van de palm familie en is al in veel online en offline winkels te verkrijgen in tablet of capsule vorm, voor dagelijkse inname met bijvoorbeeld water.
Deze capsules of tabletten zorgen ervoor dat de prostaat zijn natuurlijke afmeting behoudt en de urine wegen vrijhoudt voor normaal toilet gebruik. Niet alleen zal het plassen makkelijker verlopen, maar de druk wordt zo ook van de blaas afgehaald en dat zorgt er op zijn beurt voor dat je bijvoorbeeld in de nacht ook niet zoveel naar het toilet moet.
Aan te raden is wel om alsnog even een dokter te raadplegen als je het niet vertrouwd. Dit om ervoor te zorgen dat je niet iets anders mankeert, dan wat hier nu besproken wordt.

ConclusieBlijf niet lopen met de klachten van het ouder worden en zeker niet als je weet dat elke man deze uitdaging gaat of kan gaan krijgen. Het is niks raars en het hoort er gewoon bij en daarnaast is een beetje hulp in de dingen waar je liever niet over praat te vinden in de zaagbladpalm producten van Wellvita.nl, in de vorm van Sabalix.
Ben je er nog niet zeker over, ga gewoon even naar de huisarts en laat het even controleren. Grote kans dat huisartsen ook een dergelijk product met zaagbladpalm aan zullen raden, al dan wel niet in deze vorm of tablet, maar de uitwerking is hetzelfde, alleen gaat het dan van je eigen risico af. Sla daarom dit advies niet in de wind en durf er voor uit te komen. De nachten worden weer langer en zonder druk, je hoeft niet elk uur een keer naar het toilet overdag en je hebt langer een leeg gevoel. Dit zijn maar een paar van de voordelen in de weg naar een gezonder en klachtenvrijer leven. Let wel.. blijf gewoon bewegen, sport regelmatig als het kan en zorg ervoor dat de schijf van vijf een grote rol speelt in het leven van de beste tijd die het leven nog te bieden heeft. Leef voor en zorgeloos!