Relaties

Verwacht je te veel van je relatie?

Met deze vragen wordt jullie relatie nog beter

Heb jij je ooit wel eens afgevraagd of jij te veel verwacht van je partner? Dat jouw verwachtingen te hoog zijn? Onbewust vragen mensen zich af of hun partner goed genoeg voor hem of haar is. Uit onderzoek is gebleken dat de verwachtingen van mensen invloed hebben op de tevredenheid binnen een relatie. Probeer eens stil te staan of jij te veel van je partner verwacht? Want niemand is perfect ook jouw geliefde niet. Onderstaand zie je 5 manieren om te zien of jij wellicht te veel van je partner verwacht:

1 Je hebt het gevoel dat jouw partner niet goed genoeg voor je is
Heb je vaak het gevoel dat je partner niet goed genoeg voor je is? Heb je het idee dat je meer verdient, maar weet je ook niet precies waarom je dit gevoel hebt? Eigenlijk doet je partner alles wel goed maar toch heb jij het gevoel dat er iets mist? Misschien verwacht je wel te veel van je partner. We zijn verantwoordelijk voor ons eigen geluk, het is niet aan onze partners om ons gelukkig te maken. Natuurlijk kan je partner je steunen als je het even moeilijk hebt en samen kunnen jullie heel gelukkig zijn, maar het is belangrijk om te weten dat jouw geluk uit jou komt.

2 Je bent gefocust op de mindere kanten van je partner
Als je merkt dat je de laatste tijd meer gefocust bent op de dingen die je partner fout doet en je minder bezig bent met alle mooie dingen uit jullie relatie dan kan het zijn dat je misschien wat te veel vraagt. We maken allemaal fouten, niemand is perfect ook jij niet.

3 Je hebt hoge verwachtingen van je partner
We willen ons allemaal geliefd en geaccepteerd voelen voor wie we zijn, met onze goed en slechte eigenschappen. Maar soms hebben we de neiging om onze geliefde te idealiseren. We verwachten dat hij romantisch, lief en grappig is, hoe druk hij het ook heeft of hoe moe hij ook is. Je partner moet altijd zijn best doen om jou gelukkig te maken. Nou reality check, we hebben allemaal onze slechte dagen dus is het fijn om elkaar af en toe even en break te geven. Help je partner als hij moe is en neem initiatief om voor hem te zorgen als hij dit even nodig heeft.

4 Je verwacht dat je partner je gedachten kan lezen
Dit is één van de meest gemaakt fouten in een relatie, je wilt dat je partner weet wat jij wilt zonder dat jij hem dat hebt verteld. Helemaal wanneer je al langer bij elkaar bent kun je het idee hebben dat je partner je begrijpt zonder dat je hem iets hoeft uit te leggen. Maar communiceren blijft belangrijk, hoe lang of kort je ook bij elkaar bent.

5 Je denkt dat jouw partner geluk heeft omdat hij met jou is
Natuurlijk heeft je partner het geluk om met jou te zijn, maar misschien geldt dit wel voor jullie beiden? Het is goed om af en toe te bedenken dat je zelf ook geluk hebt om bij jouw partner te zijn. Probeer te denken aan de dingen die hij wel voor je doet in plaats van je te focussen op de dingen die je graag anders wilt zien.

Een relatie is hard werken, het gaat bij bijna niemand vanzelf. Probeer te onthouden dat het gras niet altijd groener is bij de buren. Het blijft lastig om te bepalen waar voor jou de grens ligt; een relatie waar je ongelukkig wordt is geen goed teken. Balans is belangrijk, ook in je relatie.

BewarenBewaren