Geluk

De dingen die we van anderen verwachten (maar zelf meestal niet doen)

De dingen die we van anderen verwachten (maar zelf meestal niet doen)

1 We verwachten dat anderen eerlijk en open zijn over hun intenties (vooral op romantisch vlak), maar hoe vaak zijn wij zelf niet helemaal eerlijk geweest? Hoeveel mensen hebben wij ooit laten gissen of wachten omdat dit ons beter uitkwam?

2 We worden boos als mensen niet onvoorwaardelijk aardig voor ons zijn. We eisen dat andere mensen open en vriendelijk zijn, terwijl we zelf regelmatig kortzichtig en onaardig zijn.

3 We willen dat wanneer iemand interesse in ons heeft, de ander de eerste stap zet. Maar wanneer was het de laatste keer dat jij uit je comfort zone stapte en de ander vertelde dat je hem of haar leuk vond? Wanneer was het de laatste keer dat jij iemand mee uit hebt gevraagd? Wanneer was de laatste keer dat iets deed waarvan je zou willen dat anderen dit voor jou deden?

4 We verwachten dat mensen ons direct vertrouwen, maar de redenen waarom we anderen niet vertrouwen zijn lang niet altijd terecht.

5 Wanneer iemand er niet onvoorwaardelijk voor ons is of niet begrijpt dat we die persoon nodig hebben dan vinden we dit egoïstisch of onbeschoft. Maar hoe vaak doen wij echt ons best om erachter te komen wat er in iemand anders omgaat?

6 We vinden mensen bekrompen omdat ze een mening over ons hebben. Omdat ze een menig hebben over delen van ons leven of keuzes die we gemaakt hebben waar ze niet genoeg van af weten. Maar hoe vaak doen we dit bij vreemden, collega’s of zelfs vrienden? We weten dat als mensen ons echt zouden kennen, ons hele verhaal zouden kennen ze ons zouden begrijpen… en toch veroordelen we anderen op precies dezelfde manier.

7 We verwachten dat mensen veranderen, en het liefst een beetje snel. Of het nu gaat over hun eetpatroon, de controle over hun gezondheid nemen, stoppen met een slechte relatie of baan – we begrijpen niet waarom mensen hiermee doorgaan en denken dat een goede peptalk van ons deze verandering direct ter weeg brengt. Maar wanneer we naar onze eigen slechte gewoontes kijken dan zien we dat het helemaal niet zo makkelijk is om te veranderen.

8 We rollen met onze ogen en kijken veroordelend naar mensen die zich in het openbaar niet gepast gedragen. Maar wanneer we zelf met een grote groep uit eten zijn en enthousiast zijn dan maken we net zo veel herrie, terwijl het irritant is als iemand anders hetzelfde doet.

thoughtcatalog.com