Ontspanning

Wintersporten in Kleinwalsertal, ideaal voor de beginnende skiër 

Wintersport Kleinwalsertal

Eind februari was het weer zo ver, ik mocht weer skiën! Heerlijk, wat is dit toch een fijne sport. Samen met mijn ouders gingen wij een week naar het gebied K

leinwalsertal in Oostenrijk en Duitsland. Dit gebied ligt precies op de grens, best relaxt want het is dus niet zo ver. Je rijd vanaf Utrecht in 8 uurtjes naar Kleinwalsertal.

Ik was al fan van Kleinwalsertal want ik was hier afgelopen zomer geweest om te wandelen. Ik vond dit toen één van de mooiste plekken waar ik was geweest. Bart en ik hebben echt prachtig wandeltochten gemaakt. Dus leuk om het nu ook in de winter te zien!

Kleinwalsertal bestaat uit de dorpen Riezlern, Hirschegg en Mittelberg. Deze dorpen liggen aan de noordkant van de Alpen op een hoogte van 1.100 tot 1.250 meter. De dorpen zijn met een busverbinding met elkaar verbonden en je skipas ook direct je buspas.

Heerlijke blauwe pistes

Als je een geoefende skiër bent zou ik niet direct dit gebied aanraden, omdat de afdelingen in de verschillende dorpen niet allemaal zijn gekoppeld. Wat betekent dat je geen lange tochten kan maken. Maar als je een beginnende of gemiddelde skiër bent is het ideaal. Je hebt mooie lange afdalingen, brede pistes en veel blauwe pistes waar je heerlijk vanaf kunt skiën.

Van het uitzicht en zonnetje genieten hoort er ook bij!

En ik moet zeggen, ik, als ‘ervaren’ skiër, heb ook echt genoten in dit gebied. Bij elkaar heb je 126 km piste dus je hebt echt wel de mogelijkheid om verschillende pistes te pakken. Daarnaast is het ook een goed gebied om te wandelen in de sneeuw. Er zijn met meer dan 50 km aan wandelroutes voldoende mogelijkheden om heerlijke wandeltochten te maken en je hebt speciale liftpassen voor wandelaars.

De route bepalen met mijn vader 🙂

Perfect brede pistes!

Dus wil je niet te ver rijden, genieten van blauwe pistes of lekker wandelen in de sneeuw? Kijk dan eens op kleinwalsertal.com voor meer informatie.