Lunch Recepten

Recept: Geitenkaas salade met Hollandse aardbeien

recept geitenkaas aardbei
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Tegenwoordig zijn er het hele jaar door allerlei groenten en fruit te koop in supermarkten en bij de lokale groenteboer. Ook wanneer het eigenlijk niet het seizoen is dat deze groenten groeien.
Ze worden dan bijvoorbeeld van ver gehaald of groeien in een gemaakte leefomgeving. Het kost veel energie en moeite om alle voeding, uit deze vaak verre oorden, altijd beschikbaar te laten zijn. Dit lijkt handig, maar is voor het milieu niet goed.

Ook voor het lichaam is het fijn om te eten binnen het seizoen, omdat de voedingsstoffen in seizoensgroente en fruit precies zijn wat je op dat moment nodig hebt. In de zomer is het fruit over het algemeen wat zoeter, om alvast een vetlaagje aan te leggen voor in de winter, wanneer er minder fruit beschikbaar is en je de warmte nodig hebt.

En last but not least, eten binnen het seizoen is ook nog eens goed voor de portemonnee! Over het algemeen is groente en fruit binnen het seizoen goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld een meloen in de winter wilt kopen (als je die al kunt vinden).

De volledige groente en fruit kalender van het seizoen is hier te vinden.

Iedere maand zal ik op Herhealth.nl een recept met jullie delen dat gemaakt is van groenten of fruit van het seizoen. Het volgende recept is gemakkelijk, maar erg lekker en te eten als lunch of diner. Vooral wanneer het weer warmer begint te worden, vind ik een salade lekker als diner. De ingrediënten van deze salade komen in dit seizoen heel goed tot hun recht.

Geitenkaas salade met Hollandse aardbeien

Nodig voor  1 persoon

 • 2 handjes Hollandse spinazie
 • 15 Hollandse aardbeien
 • 65 gr. geitenkaas
 • Kwart van een komkommer
 • 3 el olijfolie
 • 1 el balsamico azijn
 • 8 blaadjes basilicum

 Zo maak je het

 1. Doe de olijfolie met de balsamico azijn en basilicum in een kom. Meng dit met een staafmixer bij elkaar tot een dressing.
 2. Was de spinazie en snijd de aardbeien in kwartjes en de komkommer in blokjes.
 3. Leg onder in een bord de spinazie en daarboven de komkommer en de aardbeien. Verkruimel hier de geitenkaas boven.
 4. Giet de dressing erover. De dressing heeft best een sterke smaak, wees hier dan ook voorzichtig mee.

Eet smakelijk!

Bezoek voor meer recepten www.itspurefood.blogspot.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie

Laat een reactie achter