Geluk

8 manieren waarop gelukkige mensen kiezen voor hun geluk

WGA

Al het geluk wat je ooit zult vinden komt uit jezelf. Geluk is een keuze, voor elke minuut dat je boos of geïrriteerd bent verlies je 60 seconden geluk. Wees jezelf, wees gelukkig. Vandaag is de dag dat je dingen in je leven kunt veranderen en onderstaande tips gaan je hierbij helpen.

8 manieren om te kiezen voor geluk:

1 Kies ervoor om de beste versie van jezelf te zijn
Geef alles in alles wat je doet en vergelijk jezelf niet met anderen. Probeer niet beter te zijn dan iemand anders, probeer iemand te zijn waar jezelf trots op bent. Als je jezelf met iemand wilt vergelijken, vergelijk jezelf dan met de eerdere versie van jezelf.

2 Kies voor de juiste mensen
Spendeer tijd met lieve mensen die hetzelfde denken als jij. Relaties zouden je moeten laten groeien en zouden je geen pijn moeten doen. Omgeef jezelf met mensen die de persoon zijn die je zou willen zijn. Kies vrienden die je respecteren en die je dag een stukje mooier maken. Het leven is te kort om het door te brengen met mensen die de energie uit je zuigen.

3 Kies ervoor om je te focussen op wat je hebt, niet op wat je niet hebt
Wees dankbaar voor wat je hebt. Dankbaarheid brengt geluk. Want je zult nooit echt gelukkig zijn als je niet nu al dankbaar bent voor de dingen die je wel hebt.

4 Kies voor een positieve houding
Vaak raken we in de war omdat we het plaatje wat we van onszelf of ons leven in ons hoofd hebben niet klopt. Omdat we niet zijn waar we willen zijn in het leven. Maar onthoud dat het leven een constante reis is, geen eindpunt. Elk moment is een geschenk en een kans. Gedachten zijn krachten, dus kies voor positiviteit.

5 Kies ervoor om voor jezelf te zorgen
Goed voor je lichaam zorgen is cruciaal voor je geluk. Een gezond en fit lichaam geeft je energie. En regelmatig bewegen en buiten zijn vermindert de kans op depressie. Dus voed jezelf met goede dingen, beweeg en behandel je lichaam met respect.

6 Kies voor eerlijkheid
Wees eerlijk tegen jezelf en tegen de mensen om je heen. Ga niet vreemd, wees trouw en wees vriendelijk. Doe het juiste. Het maakt het leven een stuk minder gecompliceerd. Integriteit is een belangrijk ingrediënt voor geluk. Doe de dingen waarvan je in je hart weet dat ze juist zijn. 

7 Kies ervoor om los te laten als je los moet laten
Soms moet je sterk zijn voor jezelf. Vriendschap en liefde zijn het waard om voor te vechten, maar niet als jij de enige bent die vecht. Soms is het beter om verder te gaan, sommige situaties of mensen kun je niet veranderen. Ergens aan vasthouden is goed, maar in sommige gevallen is loslaten beter.

8 Kies ervoor om verder te gaan
Je kunt je vasthouden aan het verleden of je kunt vandaag je eigen geluk creëren. Laat succes je nooit naar je hoofd stijgen en laat falen nooit toe tot je hart. Elke dag is nieuw begin. Doe je best, ga ervoor en blijf vooruit kijken. Kies voor jouw geluk

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?