Hooggevoelig

Empathische mensen verbergen (onbewust) deze eigenschappen voor anderen

empathische mensen

Empathische mensen hebben een groot hart en een sterke intuïtie. Maar er zijn een paar dingen die ze, al dan niet bewust, verbergen voor de rest van de wereld.

1 De emoties van anderen
Als je goed genoeg oplet dan zul je zien dat empathische mensen jouw emoties spiegelen. Als jij een slechte dag hebt gehad dan hebben zij dit ook. Als jouw dag heel goed was en je lacht, dan lachen zij ook. Maar ze voelen dus ook de pijn en het lijden wat anderen voelen. Maar je zult een empathisch persoon dit niet zo snel horen zeggen omdat ze denken dat anderen dit raar vinden.

-> 4 signalen dat je te empatisch bent in je relatie

2 Hun eigen emoties
Empathische mensen zijn geboren helers, ze spenderen veel tijd aan het helpen en helen van mensen die hulp nodig hebben. Hun grote inlevingsvermogen maakt dat ze goed advies kunnen geven, want ze kunnen letterlijk voelen waar de ander doorheen gaat. Het nadeel hiervan is dat empathische mensen hierdoor nooit echt de tijd nemen om te dealen met hun eigen emoties, die schuiven ze te snel aan de kant om anderen te helpen.
-> Waarom empathische mensen dichtklappen bij mensen die nep zijn

3 Empathische mensen hebben tijd alleen nodig
Ze zijn niet onbeleefd en ze willen je ook niet wegduwen, maar empathische mensen hebben tijd alleen nodig. De energieën om hen heen kunnen ze uitputten en als ze niet voldoende tijd alleen kunnen doorbrengen om op te laden dan raken ze volledig uitgeput.

4 Ze kunnen niet overleven zonder de natuur
Het klinkt een beetje gek en dat is waarschijnlijk de reden dat ze het niet vaak opnoemen, maar empathische mensen hebben een natuurlijk element nodig om te kunnen functioneren. De natuur geeft ze energie en laadt ze op. Zonder de natuur zou de chaos van het dagelijks leven ze verstikken.

5 Ze weten wanneer andere mensen liegen
De kans is groot dat een empathisch persoon het niet in je gezicht zal zeggen, maar als jij tegen ze liegt dan weten ze dit. Je kunt gewoon eerlijk tegen ze zijn, door hun inlevingsvermogen zijn ze begripvol en kunnen ze makkelijk vergeven. Maar liegen breekt hun hart.

6 Ze geven vaak te veel
Empathische mensen vinden het lastig om nee te zeggen. Iemand om wie ze geven vraagt ze iets en ze laten alles vallen om die ander te helpen. Zelfs als anderen niet om hulp vragen dan zullen ze er nog alles aan doen om de pijn te verzachten. Maar vaak gaan ze een beetje te ver in het bieden van hun help. Ze geven en geven tot ze zelf leeg zijn.
-> Waarom zeer empathische mensen moeite hebben met krijgen van een relatie

7 Negatieve en giftige mensen rennen naar ze toe
Zeer empathische mensen hebben een enorme aantrekkingskracht op negatieve en giftige mensen. Giftige mensen zijn de personen die het meeste hulp nodig hebben en ze weten dat een lief meelevend persoon ze die hulp zal bieden. Want een empathisch persoon zal iemand nooit wegsturen omdat de ander een rugzak heeft. Want denken ze, we hebben allemaal toch onze bagage? Empathische mensen praten hier niet graag over want ze stoten door deze giftige mensen hun neus. Ze schamen zich ervoor dat ze niet goed inzagen dat deze mensen zo slecht voor ze waren. Maar wat ze moeten herinneren is dat het hun kracht is die ze ook weer uit deze situaties helpt.

8 Stress komt gemakkelijk
Het beste aan een empathisch persoon zijn is dat je alles zo sterk voelt, maar dit kan ook een nadeel zijn. Want wanneer je de emoties van anderen zo sterk meekrijgt dan voel je ook hun stress en zorgen. Dit kan nogal overweldigend zijn, vooral als ze niet voldoende op hun grenzen letten.

9 Zeer empathische mensen weten dingen
Ze hebben zo’n sterke intuïtie dat ze het aanvoelen als dingen niet goed voelen. Ze weten diep van binnen prima wie ze kunnen vertrouwen. Empathische mensen begrijpen dingen waar de meeste mensen geen weet van hebben en dit is waarschijnlijk de reden dat ze er niet veel over praten.

Empathische mensen hebben een gave die de pieken en dalen van het leven net wat intensiever beleven dan de meeste mensen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

-> De top 7 karaktereigenschappen van zeer empathische mensen 

Iheartintelligence.com