Geluk

Waarom je naar je innerlijke stem zou moeten luisteren

14 signalen dat je te hard voor jezelf bent

Tijdens rustige momenten voel je het misschien – dat gevoel in je buik of in je borst wanneer iets niet goed is. Hoe vaak is het voorgekomen dat je iets wist over een situatie of een persoon, maar je dit negeerde tot je vermoedens werden bevestigd? Je kijkt misschien naar buiten voor antwoorden, maar je hebt een innerlijke wijsheid die je kunt vertrouwen. Geef deze stem aandacht en het zal je leiden naar een krachtig leven.

Je hele leven heb jij al een innerlijke stem die je begeleid. Soms luisterde je ernaar en soms deed je er niets mee. Deze stem kent meerdere benamingen: je innerlijke stem, je innerlijke gids, je spirituele gids, je intuïtie. Het is geen stem die je hoort, maar het is een gevoel. En je kunt prima luisteren naar je lichaam, want je lichaam liegt niet tegen je.

Je hoeft geen heel spiritueel of intuïtief persoon te zijn om toegang te krijgen tot je innerlijke stem. Probeer gewoon aandacht te geven aan het gevoel in je onderbuik en probeer te handelen naar dit gevoel. Maar met alle prikkels die we tegenwoordig van buiten krijgen kan het zijn dan jij bent vergeten hoe je in contact kunt komen met je innerlijke stem. Vertrouw erop dat ook jij deze wijze stem in je hebt, de stem die jou door het ruige landschap van het leven leidt.

Wanneer was het voor jou de laatste keer dat je tijdens een lastig of stressvol moment even stilstond? Dat je de stilte opzocht om duidelijkheid te krijgen? We zijn zo gefocust op wat de maatschappij, vrienden of familie van ons verwachten dat naar je hart luisteren bijna niet meer in ons opkomt.

In het begin zal het niet zo makkelijk zijn om in contact te komen met je innerlijke stem, maar oefening baart kunst. Vooral meditatie kan je helpen om in contact te komen met je innerlijke stem. Antwoorden komen niet altijd tijdens meditatie maar het is een goede manier om in contact te komen met jezelf en je innerlijke stem. Waardoor antwoorden komen als je het niet verwacht.

Jij hebt alle antwoorden, jij weet wat goed voor jou is en welke keuzes je moet maken. Stel je open voor je innerlijke stem en vertrouw op jezelf dan komt het goed.