Geluk

9 manieren waarop je kunt kiezen voor geluk

Geluk

1 Kies ervoor om de beste versie van jezelf te zijn
Doe je best met alles wat je doet en vergelijk jezelf niet met anderen. Probeer niet om beter te zijn dan iemand anders, maar stop niet met proberen om jezelf te verbeteren.

2 Kies ervoor om jezelf te omgeven met de juiste mensen
Spendeer tijd met aardige mensen die slim, lief en gemotiveerd zijn. Onthoud dat relaties je zouden moeten helpen en je zeker geen pijn zouden moeten doen. Kies vrienden die trots op je zijn en die van je houden om wie je bent. Het leven is te kort om het te spenderen met mensen die het geluk en de energie uit je zuigen.

3 Kies ervoor om je te focussen op wat je hebt en niet op wat je niet hebt
Als je waardeert wat je hebt, wordt wat je hebt alleen maar meer waard. Dankbaar zijn voor alle mooie dingen, klein of groot, zorgt voor een groter gevoel van geluk. Het wordt lastig om ooit gelukkig te worden als je niet dankbaar bent voor wat je nu al hebt.

4 Kies voor een positieve levenshouding
Hetgeen alles vaak verpest is dat perfecte plaatje in ons hoofd van hoe het allemaal zou moeten zijn. En de reden waarom we het zo vaak opgeven is omdat we de neiging hebben om alleen te kijken naar hoe ver we nog moeten in plaats van naar hoe we al zijn gekomen. Onthoud dat het leven een reis is, geen bestemming. Elk moment is onbetaalbaar en een kans. Wees positief, glimlach en zorg ervoor dat elk moment telt.

5 Kies ervoor om vaker te lachen
Een glimlach is een keuze, geen wonder. Wacht niet tot andere mensen glimlachen, laat zelf zien hoe het moet. Een oprechte glimlach zorgt ervoor dat iedereen zich beter voelt.

6 Kies ervoor om voor je lichaam te zorgen
Voor je lichaam zorgen is cruciaal als je gelukkig wilt zijn. Als je lichaam niet fit is dan heeft dit effect op je mentale en emotionele energie. Onderzoek toont aan dat je van regelmatig bewegen gelukkiger wordt en ook is aangetoond dat het preventief helpt tegen de symptomen van depressie.

7 Kies voor eerlijkheid
Begin met eerlijk zijn tegen jezelf en dan tegen alle andere mensen. Ga niet vreemd, wees trouw, wees aardig en doe het juiste. Dit maakt het leven een stuk minder ingewikkeld.

8 Kies ervoor om soms los te laten
Soms moet je sterk zijn. Liefde is het waard om voor te vechten, maar je kunt niet de enige zijn die vecht. Mensen moeten ook voor jou vechten. Sommige relaties of situaties kunnen niet worden ‘gemaakt’ en dingen forceren werkt niet. Loslaten en verder gaan is wat ons sterker en gelukkiger maakt.

9 Kies ervoor om de volgende stap te nemen
Je kunt je vast blijven houden aan je verleden of je kunt je eigen geluk creëren. Elke dag is een nieuw begin en een einde. Accepteer dit en maak er het beste van.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?