Relaties Single

5 dingen die je kunt verwachten als je het uitmaakt met een narcist

Deze 5 dingen kun je verwachten als je het uitmaakt met een narcist

Het is waarschijnlijk wel veilig om te zeggen dat toen jij deze relatie inging je geen idee had dat je partner een narcist was. Narcisten zijn in het begin van een relatie onweerstaanbaar charmant. Ze overladen hun partner met complimenten, cadeaus, affectie en aandacht, maar zodra de relatie er staat zal dit snel bergafwaarts gaan.

Iedereen die dit heeft meegemaakt zal je kunnen vertellen dat leven met een narcist en nachtmerrie is. Het enige wat (tijdelijk) nog erger is dan leven met een narcist is het uitmaken met een narcist. Weet wat je kunt verwachten als je het uitmaakt met een narcist, zo ben je voorbereid en houd je voet bij stuk!

1 Een relatie met een narcist eindigt nooit rustig
Het is verleidelijk om te denken dat zodra jullie uit elkaar zijn de nachtmerrie over is, maar narcisten hebben de neiging om er tijdens een scheiding of break-up nog een schepje bovenop te doen. Een break-up kan het slechtste uit zelfs de leukste koppels halen, en narcisten gebruiken deze periode om hun wapens nog eens extra in te zetten: angst en manipulatie.

Speel het spel voorzichtig, strategisch en zonder emoties. Het helpt om de hulp van een professional in te schakelen die weet hoe een narcist zich gedraagt.

2 Narcisten doen er alles aan om te winnen
Laten we eerlijk zijn, er zijn geen winnaars bij een scheiding, maar als je beiden tot een eerlijke oplossing kunt komen dan is dit voor beide partijen een stuk rustiger.

Narcisten zullen niet snel tot een gezamenlijke oplossing willen komen, zij doen er alles aan om te winnen. Ze onderhandelen niet en compromissen sluiten zien zij als een teken van zwakte. Narcisten hebben het nodig om gelijk te hebben, ze zullen alles zeggen (verzinnen) om te krijgen wat ze willen.

3 Narcisten zijn niet bang om met modder te gooien
Als jij met deze persoon een relatie had, dan zal hij of zij alle vuile was naar buiten gooien. Ze zullen elk stukje modder wat ze kunnen vinden gebruiken om naar je te gooien, of het nou klopt of niet, als ze maar kunnen gooien. Wees voorbereid dat jouw ex tegen iedereen zal zeggen dat jij de slechterik van dit verhaal bent, of het nou tegen je vrienden, familie of een rechter is.

Narcisten kennen geen empathie en hun verlangen om te winnen is groter dan het overzien van de consequenties van hun gedrag.

4 Narcisten doen hun best om jouw in hun val te laten trappen
Wat de situatie of omstandigheden van de break-up ook zijn, de narcist zal zichzelf zien als het slachtoffer. Je ex wil weten waarom jij hem of haar dit aandoet en zal jou van alles de schuld geven.

Wanneer jij probeert om echte issues te bespreken, zal het onderwerp altijd weer terugkomen op jou en alles wat je hem of haar hebt aangedaan. Wanneer jij dan weer terug probeert te komen op het onderwerp wat besproken moet worden zal het gesprek weer gedraaid worden naar jouw slechte eigenschappen.

Maar hoe gemeen en laag de opmerkingen ook zijn: ga er niet op in, word niet boos en trap niet in de val. Negeer de opmerkingen en blijf geconcentreerd op het onderwerp wat jij wilt bespreken.

5 dingen die je kunt verwachten als je het uitmaakt met een narcist

Bewaar dit artikel op Pinterest

5 Narcisten zullen het proces zolang mogelijk proberen te rekken
Jouw narcistische ex zal geen compromissen willen sluiten, vooral niet als het om een scheiding gaat. Onthoud dat narcisten alleen maar willen winnen, er is in zijn of haar hoofd geen ruimte voor onderhandelingen. Of het nou gaat om het verdelen van de spullen of de zorg voor de kinderen, je ex zal dit proces eindeloos proberen te rekken. Als je niet getrouwd was zullen ze waarschijnlijk het hele proces spelletjes met je spelen.

Het kan jaren duren voordat je bent geheeld van de wonden die een narcist achterlaat. Maar het hebben van steun van vrienden en familie kan al heel veel doen!  Een narcist zal het je moeilijk maken, de scheiding zal moeilijk zijn, maar houd vol want als je dit volhoudt dan zul jij je over een tijdje zo vrij en opgelucht voelen!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Elitedaily.com