Geluk

5 gevoelens die je nooit zou mogen negeren

5 gevoelens die je nooit zou moeten negeren

Luisteren naar je gevoel betekent eigenlijk hetzelfde als dat jij luistert naar je intuïtie wanneer je keuzes moet maken. We hebben allemaal de vaardigheid om te luisteren naar onze intuïtie. Soms is het lastig om dat gevoel wat je soms in je onderbuik krijgt te ontcijferen, maar het is belangrijk om deze gevoelens in ieder geval nooit te negeren. Onderstaand vind je 5 gevoelens die je nooit zou mogen negeren:

1 Ik voel me niet goed
Wanneer er iets in je lichaam niet goed voelt dan zou je hiernaar moeten luisteren voordat het erger wordt. Veel mensen negeren de subtiele signalen die hun lichaam ze geeft en uiteindelijk krijgen ze te maken met een veel groter probleem dan wanneer ze direct hadden geluisterd. Je lichaam weet vaak dat er iets niet klopt en geeft je waarschuwingen. Maar dit geldt niet alleen voor je lichaam, ook wanneer je contact hebt met anderen kan je lichaam je helpen. Voel jij je moe, zenuwachtig of depressief wanneer je contact hebt gehad met iemand? Deze gevoelens komen niet zomaar boven, sommige mensen zuigen de energie uit je terwijl andere mensen ervoor zorgen dat je juist levendig voelt. Je intuïtie praat op verschillende manieren tegen je, negeer haar niet.

2 Deze situatie voelt onprettig of gevaarlijk
Vanuit de oertijd zijn we geprogrammeerd om op de vlucht te gaan voor gevaar, dus wanneer jij het gevoel krijgt dat je moet ‘vluchten’ dan is het goed om hiernaar te luisteren. En hoeveel je intuïtie het misschien niet altijd bij het juiste eind heeft loont het wel degelijk de moeite om er toch naar te luisteren.

3 Ik zou deze persoon moeten helpen
Instincten of intuïtie wijzen niet altijd op iets negatiefs. Omdat we allemaal tot dezelfde groep behoren, voelen we ons verbonden met andere mensen en voelen we het aan wanneer iemand hulp nodig heeft. We hebben het vermogen om de energie van anderen te lezen door gezichtsuitdrukkingen, lichaamstaal of gewoon hoe we ons voelen in de buurt van deze persoon. Vanuit de oertijd zijn we geprogrammeerd om elkaar te helpen, want we waren van elkaar afhankelijk om te kunnen overleven. Wanneer je denkt dat iemand hulp nodig heeft dan is er grote kans dat die persoon ook daadwerkelijk hulp nodig heeft, ook als deze persoon er niet om vraagt.

4 Dit gaat me makkelijk af en voelt natuurlijk
Piekeren kan problemen creëren die er eerst nog niet eens waren, vooral als het gaat om je natuurlijke talenten. Op zo’n moment kun je te veel aandacht geven aan je gedachtes in plaats van dat ze het hun instincten laten overnemen. Als iets je makkelijk afgaat dan kun jij je geest proberen af te leiden door bijvoorbeeld muziek of iets anders en gewoon verder gewoon doen waar je goed in bent. Luister naar je instincten, je weet prima wat je moet doen.

5 Dit voelt goed
Of het nou gaat om een carrière switch, je nieuwe vriendje of een nieuw huis, je intuïtie speelt een belangrijke rol in het nemen van dit soort beslissingen. Wanneer je belangrijke keuzes moet maken dan is het goed om  stil te staan bij hoe jij je er bij voelt. Doe wat je intuïtie je ingeeft en waar je gelukkig van wordt, diep van binnen weet je vaak best wel wat dit is. Luister bij je volgende grote beslissing ook naar je gevoel, het vertelt je meer dan je denkt.

Bron: Powerofpositivity.com Foto: the-atlantic-pacific.com