Gezondheid

De wetenschap bevestigt: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen

Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen

Photo credit: Instagram, Nadeneduncanstylist

Draai je deze morgen zonder schuldgevoel nog maar eens lekker een keertje om in je bed. Want onderzoekers van het Loughborough University Sleep Research Center in Engeland hebben bevestigd dat – om normaal te kunnen functioneren – vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen.

Maar de reden hierachter is helemaal bijzonder; het komt omdat ons brein daadwerkelijk een stuk harder werkt dan dat van de mannen. Waardoor we dus meer tijd nodig hebben om bij te komen.

Want volgens de wetenschappers is het vrouwelijke brein complexer, waardoor wij geweldige multitaskers zijn die de vaardigheden hebben om altijd flexibel te reageren op omstandigheden die altijd wel lijken te veranderen.

Het enige minpuntje hiervan is wel dat een te kort aan slaap voor ons een serieus ding is. Het eist direct zijn tol al we niet voldoende slapen. Dus ga naar bed als je moe bent en sta op als je uitgerust bent. Dan moet je man de kinderen deze ochtend toch maar eten geven of de hond uitlaten zodat jij nog even kunt blijven liggen, tja het is de wetenschap he ;).

Gerelateerd:
10 simpele manieren om sneller in slaap te vallen

Een simpele meditatie oefening waarmee je makkelijker in slaap valt

www.purewow.com