Geluk

Het is niet jouw schuld, maar helen is wel jouw verantwoordelijkheid

Het is niet jouw schuld, maar helen is wel jouw verantwoordelijkheid

Wat jou is overkomen was niet jouw schuld.
Het was niet iets waar jij om had gevraagd of wat jij had verdiend.
Wat jou is overkomen is niet eerlijk.

De meeste van ons hebben dingen meegemaakt die we met ons mee dragen. Hoe goed we ook ons best doen of hoe hard we ook proberen, soms overkomen ons dingen waar we kapot van zijn. Maar we mogen niet vergeten dat zelfs als deze dingen ons niet aan te rekenen zijn, wij zelf verantwoordelijk zijn voor het proces wat erna komt. Weer opstaan nadat je onderuit bent gegaan, weer helen na trauma is onze verantwoordelijkheid omdat onrecht en pech anders uitmonden in een niet geleefd leven. 

Helen is onze verantwoordelijkheid omdat niet verwerkte pijn overgebracht wordt naar iedereen om ons heen en we kunnen niet toestaan dat we hetzelfde doen bij anderen als wat ons is aangedaan. 

Helen is onze verantwoordelijkheid omdat wanneer we willen dat ons leven verandert dit niet gebeurt door te wachten tot iemand anders dit voor ons gaat doen. Dit zorgt er alleen maar voor dat we afhankelijk en bitter worden. 

Helen is onze verantwoordelijkheid omdat we de kracht hebben om onszelf te helen, zelfs als we denken dat we dit niet kunnen. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

Helen is onze verantwoordelijkheid omdat we ons ongemakkelijk voelen, en ongemak is vaak het signaal dat we opstaan om iets te veranderen.

Helen is onze verantwoordelijkheid omdat ‘helen’ niet teruggaan is naar wie we eerst waren, nee het zorgt ervoor dat we iemand worden die we nooit zijn geweest – iemand die sterker, wijzer en liever is.

Als we helen dan worden we de persoon die we altijd al wilden zijn. Hierdoor kunnen we dingen veranderen in ons leven. We zijn instaat om onze dromen te volgen en we zijn in staat om drempels die we in het leven tegenkomen te overwinnen. Pijn is vreselijk, maar van pijn leren we vaak het meest. Niemand komt ongeschonden door het leven. We zijn niet bedoeld om ongeschonden, schoon en verveeld ons leven te leiden. Het leven kan pijnlijk zijn, het leven is een uitdaging, maar de manier waarop we hierop reageren – en wie we worden – bepaalt of een gebeurtenis een tragedie wordt of juist het begin van een verhaal waarin het slachtoffer een held wordt. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?