Geluk

10 Signalen dat je het beter doet dan je denkt

Zet elke dag een stapje

Soms zijn we in het leven zo gefocust op de dingen die we niet hebben dat we vergeten welke mooie dingen er wel in ons leven zijn. Omdat je soms meer stil staat bij de dingen die je nog niet hebt bereikt kun je vergeten hoe ver je eigenlijk al bent gekomen. Dus misschien is het tijd om trots te zijn op de dingen die we wel hebben bereikt!

1 Je weet wat je niet wilt
Een groot deel van ons leven zijn we opzoek naar de dingen die we echt willen: een liefdevolle partner, een bevredigende carrière. En het liefst willen we dit zo snel mogelijk, maar we hoeven ons leven niet te baseren op de tijdspaden van andere mensen. Dus wanneer je weet wat je niet wilt in het leven dan ben je al een heel eind! Laat de sociale druk los en doe alles op je eigen tempo.

2 Je neemt de verantwoordelijkheid voor je leven
We hebben allemaal wel eens pijn gekend in ons leven. Misschien is ons hart gebroken, hebben we afscheid moeten nemen van dierbaren of hebben we problemen gehad met familie of vrienden. We kunnen deze vreselijke ervaringen niet wissen maar we kiezen om verder te gaan. Je kunt je verleden niet veranderen maar je hebt wel de keuze hoe jij verder wilt gaan.

3 Je kent de waarde van oprechte relaties
Je hebt je in je leven vast wel eens omringd met mensen die niet direct goed voor je waren. Maar nu heb jij er voor gekozen om deze mensen te laten gaan. Je weet dat het niet gaat om de hoeveel mensen die je kent, maar om de kwaliteit van je vriendschappen. Je gaat niet meer om met mensen die je naar beneden halen want je weet dat je veel beter dan dat verdient.

4 Je weet dat er meer in het leven is dan materiële bezittingen 
Het is zo makkelijk om te proberen je geluk te vinden doormiddel van mooie spullen, maar dit geluk zal niet voortduren. Je weet dat je niet de laatste mode of nieuwste gadgets hoeft te kopen om gelukkig te zijn. Net als dat je weet dat je geen duur huis of een dure auto nodig hebt. Wanneer je weet dat geluk niet in bezit zit dan geef je de relaties die je in je leven hebt voorrang en kun je veel meer geluk ervaren.

5 Je laat je niet meer op je kop zitten door kleine dingen
We raken allemaal, om verschillende redenen, wel eens ergens door van de kaart. Hoe groot of klein onze problemen ook zijn, onze gevoelens mogen er zijn. Maar je weet wel dat het leven kort is en je probeert om je niet meer druk te maken om kleine dingen. Je weet dat je, als er iets gebeurt, er weer bovenop komt. Je maakt de keuze om geluk voor je boosheid te laten gaan.

6 Je bent niet te trots om vragen te stellen
We hebben allemaal wel eens hulp nodig. Wanneer je merkt dat je moeite hebt om vragen stellen laat je schaamte dan niet de boventoon voeren en stel je vragen gewoon! Er zijn geen domme vragen. Als je van jezelf merkt dat je al vragen stelt, wees daar trots op, je weet dat je alleen kan groeien door te leren.

7 Je weet dat het leven draait om balans
Het blijft een lastige worsteling om de balans te vinden wat betreft werk en privé, maar je hebt geleerd waar jouw prioriteiten liggen. Je zal het misschien nog steeds niet altijd goed doen maar je doet in ieder geval je best. Je weet hoe je voor jezelf moet zorgen.

8 Je bent dankbaar voor wat je hebt
Er blijven altijd dingen in je leven die beter kunnen, maar je hebt er voor gekozen om een positieve houding te hebben. Je weet dat jouw huis misschien niet de mooiste is, maar je bent dankbaar dat je een dak boven je hoofd hebt en je weet dat er mensen zijn die van je houden.

9 Je staat op nadat je onderuit gaat
We hebben allemaal wel eens bergen beklommen waarvan we dachten dat we ze nooit zouden kunnen trotseren. We zijn vaak op zo veel verschillende manieren getest. Toch sta je nog rechtop, je bent onderuit gegaan en hebt de kracht gevonden om weer door te gaan.

10 Je bent een toevoeging in het leven van anderen
Ook als je het zelf misschien niet doorhebt ben je een toegevoegde waarde voor anderen. Je vriendinnen, je ouders, familie ze zijn dankbaar dat jij in hun leven bent.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Lifehack

Laat een reactie achter