Ontspanning

Kleren maken de man, 4 tips voor duurzame mode voor heren

Kleren maken de man, 4 tips voor duurzame mode voor heren

Je kent de term capsule wardrobe misschien wel, een duurzame garderobe met maar een paar items. Voor vrouwen een uitdaging, voor de meeste heren vaak niet zo’n probleem. Maar als je een man hebt die niet van shoppen houdt dan kan het soms best een uitdaging zijn om hem er een beetje hip bij te laten lopen ;). Daarom hebben wij wat tips op een rij gezet voor duurzame kleding voor mannen, zodat ze de komende jaren met hun kledingstukken kunnen doen, voorlopig niet meer hoeven te shoppen en er toch verzorgd en hip uitzien. 

1 Sale
Koop goede dingen in de sale. Het scheelt je behoorlijk wat geld en als het tijdloos is maakt het toch echt niet of je het aan het begin of wat verder in het seizoen koopt. Nog even een tip de PME Legend sale is weer begonnen! Dit prachtige stoere merk maakt echt mooie dingen die jaren meegaan.

2 Goede merken
Als je voor je man een goedkoop shirtje ergens scoort dan weet je dat je over een paar maanden weer een nieuw shirtje moet kopen. Ga daarom voor  duurzame mooie merken. Denk bijvoorbeeld aan Cast Iron, een Nederlands merk waar confectiekleding en denim worden samengebracht. 

3 Wasvoorschriften
Kleding blijft langer mooi als je het goed wast. Dus wees daarom voorzichtig met de wollen truien van je man en stop zijn spijkerbroeken niet in de droger (krimp gevaar!). En het is een klusje waar niemand zin in heeft, maar neem even die moeite om die overhemden te strijken, het maakt zo’n groot verschil!

4 Investeer in mooie schoenen
Afgetrapte vieze gympen of ongepoetste lederen schoenen maken een outfit direct goedkoop en smoezelig. Zorg er daarom voor dat schoenen er netjes uitzien. Gooi die gympen af en toe in de was en neem die moeite om zo nu en dan de schoenen even netjes te poetsen; een wereld van verschil!