Geluk

Ben jij zelf de reden dat het leven zo moeizaam verloopt?

Ben jij zelf de reden dat jouw leven zo moeizaam verloopt?

Als jij denkt dat je leven moeizaam verloopt dan is dit waarschijnlijk ook zo. Als jij denkt dat je meer verdient dan dit, dan klopt dit waarschijnlijk ook. Maar het enige wat je tegenhoudt om de dingen te bereiken die je wilt bereiken ben jij.

Als jij denkt dat het leven tegen je is, dan zie je het verkeerd. Je laat je leiden door negativiteit in plaats van door positiviteit. Je laat de negatieve dingen je gedachtes bepalen en op deze manier laat je de negativiteit je leven controleren. Je laat de nare dingen winnen.

Als jij je baan niet leuk vindt, maar als je te lui bent om er iets aan te doen, dan is dat alleen je eigen schuld. Want je kunt altijd solliciteren, stages lopen bij andere sectoren tijdens je vrijde dagen of afspreken met mensen die je verder kunnen helpen.

Je zult nooit reizen als je niet dat ticket koopt. Laat de wereld je ogen openen. Worstel met de taal, verdwaal, voel je gefrustreerd en alleen, laat de controle los en ervaar de wereld. Alleen jij kunt dit doen.

Je zult nooit afvallen als jij niet verandert. Je zal nooit je gezondheid verbeteren als je niet in ieder geval meer groente eet en begint met sporten. Je zult nooit je horizon verbreden als je niet bereid bent om te leren van anderen.

Wil je gelukkig zijn? Dan moet je stoppen met het constant kijken naar de negatieve dingen. Je zult nooit vreugde en geluk in je leven creëren als jij jezelf met mensen en dingen omringt die de energie uit je zuigen.

Dit klinkt hard, maar jij bent vaak zelf de reden dat je vast zit. jij bent vaak zelf de reden dat je relaties zo slecht zijn. Vaak zijn we zelf onze grootste vijand. En vaak staan wij zelf in de weg van onze dromen en van succes.

Het leven is niet eerlijk, dus verwacht dit ook niet. Verwacht niet dat je opeens de loterij wint, dat je zomaar wakker wordt met een afgetraind lichaam en verwacht niet dat jij je droombaan krijgt als je er niet keihard voor werkt.

Want als je iets wilt, dan moet je er keihard voor werken. Niet half, nee echt keihard. Je moet andere dingen laten, doorzetten wanneer je niet meer wilt en dingen ingewikkeld zijn. Je moet doorgaan als alles in je vertelt dat je moet opgeven, want dat is de enige manier waarop je dingen kunt bereiken.

Sta niet in de weg van je eigen leven, geef niet op als het zwaar wordt. Werk in plaats daarvan harder of op een andere manier. Geloof in jezelf, ook of juist als anderen dit niet doen. Niemand zal geloven dat je het kunt doen, tot je het doet. Het zijn jouw dromen, dus jij moet ze waarmaken en jij bent de enige die deze dromen kan laten slagen of laten falen.

Stop met het doen van dingen waar je niet blij van wordt. Stop met anderen de schuld geven voor jou problemen en stop met denken dat het leven bij jou in het krijt staat. Want het leven is jou niets verschuldigd, als je een beter leven wilt dan moet jij dit zelf doen. Blijf doorgaan, blijf vertrouwen houden en blijf positief!

Thoughtcatalog.com