Geluk

17 kleine dingen die je nu kunt om over 10 jaar een mega voorsprong op de rest te hebben

17 kleine dingen die je nu kunt om over 10 jaar een mega voorsprong op de rest te hebben

1 Wees bevriend met verschillende type mensen. Maak je wereld niet klein door alleen te socializen met mensen die fundamenteel hetzelfde zijn als jij.

2 Lees. Er zijn heel weinig mensen die nog echt lezen. Weet je waarom dit belangrijk is? Omdat wanneer je deze week een boek uitleest, dit boek de manier waarop je over iets denkt voor decennia kan veranderen. 

3 Vraag jezelf dingen af en respecteer je twijfels. Mensen die dit niet doen stagneren. 

4 Wees bereid om te leven zoals andere mensen niet willen, zodat jij kunt leven zoals andere mensen niet kunnen. 

5 Leer om dingen te koken die je leuker of lekkerder vindt om te maken dan dat je dingen buiten de deur bestelt.

6 Leer hoe jij je geld kunt budgetteren op een manier waarop jij jezelf niet beperkt, maar verantwoordelijk en bevrijd voelt,

7 Zet elke maand een beetje geld opzij, hoeveel of hoe weinig dit ook is. Alle beetjes helpen.

8 Neem een extra baan alleen maar om je spaarrekening te spekken. Het is vermoeiend, maar uiteindelijk geeft het hebben van wat geld op je spaarrekening je rust. 

9 Raak verslaafd aan gezonde ‘pijn’. Het soort pijn wat veroorzaakt wordt omdat jij je zinnen hebt gezet om iets te bereiken. Hoe beter jij je ‘pijn’ channelt in iets productiefs, des te kleiner is de kans dat je opgeeft. 

10 Voel je comfortabel met toegeven dat je iets fout hebt gedaan of ergens naast zat. Het is niet erg om fouten te maken. De echte fout is om fouten te maken en te trots te zijn om deze fouten recht te zetten. 

11 Ruim je huis op en leer jezelf aan dat genoeg echt genoeg is. Wil je echt de komende 10 jaar bezig zijn met nog meer spullen verzamelen? Nee dit wil je niet. Beeld je eens in wat je allemaal kunt doen met het geld, tijd en energie wat je hiermee bespaart.

12 pastedGraphic.pngBetaal alleen dingen met je credit card die jij je over drie maanden zeker nog kunt herinneren. Als er dingen van je credit card worden afgeschreven en je weet niet meer waar dit voor was, dan was het het niet waard. 

13 Werk aan jezelf, maak een lijst van wat je wel en niet leuk vindt aan jezelf. Van wat je wel en niet waardeert. Van waar je wel en niet goed in bent. Probeer een idee te krijgen van wie jij bent en sta tegelijkertijd open voor het idee dat je kunt veranderen. 

14 Kijk eens eerlijk naar je leven en ga eens na wat jouw grootste motivatie is en bouw daar voorzichtig jouw verhaal omheen. De manier waarop je kijkt naar je acties in het verleden wordt jouw leidraad voor je toekomst.

15 Doe dingen bewust. Date bewust, werk bewust en laat je leven geen serie zijn van ondoordachte en random acties die op dat moment prima leken, maar die uiteindelijk geen betekenis hebben. 

16 Neem jezelf net zo serieus als je wilt dat anderen dit doen en gedraag je ook zo.

17 Begin zo vaak als je wil opnieuw. Het is niet erg om dingen niet goed te doen of om fouten te maken  het is wel erg als je beter weet maar niet het lef hebt om er iets aan te doen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thought catalog